Grupa SDP Trio pobjednici su 6. Festivala Labinskih Bendova održanog proteklog vikenda u Labinu

Grupa SDP Trio pobjednici su 6. Festivala Labinskih Bendova održanog proteklog vikenda u Labinu

1.3.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Razlog zbog kojega je labinska nezavisna glazbena scena postala renomirana u hrvatskim glazbenim krugovima te poznata širokom krugu glazbene publike su izdavanja kompilacijskih albuma labinskih nezavisnih glazbenika te mnogobrojnosti i žanrovska različitost autorskih bendova u jednom malenom gradiću sa svega nešto više od deset tisuća ljudi.


6.FLB pokazao je i ove godine kako sve to nije slučajno, pa je tako u dva dana festivala nastupilo čak osam bendova sa labinskom adresom.


Prvi dan festivala,  u labinskom Rock Caffeu,  nastupila je ethereal world - neo folk grupa Loell Duinn te Trees of Maine kao kantautorski indie- dream pop projekt Valdeta Lubotenia, inače frontman grupe The Orange Strips.

U svom devedeset (90) minutnom nastupu pred punim klubom, uz skladbe sa svoja prva dva CD izdanja,  Loell Duinn su predstavili  labinjanskoj publici i neke od pjesama koje će se naći na njihovom novom, trećem albumu.


Prije istih, polusatnim  programom, Valdet Luboteni aka Trees Of Maine,  najavio je izlazak svog prvog albuma za labinsku izdavačku kuću OSA Media.

Osim koncerta cjelovečernji program činila je "slušaonica" kompilacije Vol. 1, na kojoj se nalazi 15 bendova labinske nezavisne scene čiji su se video spotovi također prikazivali tijekom prve večeri festivala.

 

 Drugog dana festivala koncerti su preseljeni u veći prostor KUC Lamparne gdje je nastupilo čak šest bedova a između kojih se birao predstavnik labinske scene za 2016. godinu.


Nastupili su redom:  Home Made Jam, All Stars Division, UH!, Dead Pleasure, SDP Trio te Elyn Porter.


Glasovima samih bendova, koji su se međusobno ocjenjivali,  te uz glasove publike pobjednicima 6.FLB-a proglašena je  grupa SDP Trio kojima je ovo bio i prvi koncert. Članovi benda su Sebastijan Česnik, Deni Gobo i Verdan Pizentić  troje iskusnih glazbenika i članova brojnih bendova labinske scene.


Kao nagradu, uz plaketu, dobili su i mogućnost koncertnih nastupa u Puli, Rijeci i Zagrebu te produkciju video spota koji se snimao tijekom samog festivala.

 

Drugo mjesto pripalo je bendu UH!, novim "snagama" labinske nezavisne scene, koji su nagrađeni snimanjem i produkcijom singl pjesme u labinskom studiju Sound Temple Studio.
Najviše glasova publike skupila je je grupa Elyn Porter.
Prostor KUC Lamparne bio je ispunjen ne samo posjetiteljima već i izuzetnom atmosferom te dobrom "vibrom"; sastavnicama koje ovaj festival uspješno stvara i propagira u vidu druženja starijih i mlađih glazbenika sa samom labinskom publikom.

Bitno je naglasiti da je rad labinjana oko labinske scene prepoznat i od strane grada Labina te mnogih sponzora koji pomažu nezavisnu scenu na razne načine i kojima organizatori, a to su razne labinske udruge predvođene Udrugom IKS, zahvaljuju na dosadašnjoj podršci.
 

Sljedeći projekt je izdavanje nove kompilacije Labinska Scena Vol. 2, koje je predviđeno za mjesec studeni, u izdanju labinske nezavisne izdavačke kuće OSA Media.

 

 

Leoll Duinn

Trees of Mine

 

 

 

PR

 

 

rock caffe labinelyn porter festival labinskih bendova bendovi koncert kova je nasa sdp trio trees of mine loell duinn