Greška teška 300.000 kn: Dino Škopac (IDS) zatrpao pa otrpao cijevi

Greška teška 300.000 kn: Dino Škopac (IDS) zatrpao pa otrpao cijevi

3.11.2015. // iPress // Objavljeno u kategoriji Politika

Labinski je Vodovod, kao naručitelj, izvodio radove na polaganju vodovodnih cijevi u neposrednoj blizini izvorišta Rakonek. Problem je nastao kada su radnici neovlašteno ušli u privatno zemljište na više parcela te iskopali kanale duboke 3 m i u njih položili cijevi velikog profila, duljine oko 300 m. Kada su vlasnici privatnog zemljišta uočili da se na njihovim parcelama već nalaze položene i zatrpane cijevi te izbetonirani šahtovi, nastao je problem, odnosno panika, zbog mogućih tužbi, saznajemo u Labinu.

- Cijelom tom nezakonitom akcijom koordinirao je i osobno davao naloge direktor Vodovoda Labin Dino Škopac, inače visokopozicionirani IDS-ovac. Kao što je uobičajeno za stranku koja ga je postavila za direktora i on se ponaša kao lokalni šerif te provodi samovolju i krši zakon te time stvara neopravdane troškove za građane Labinštine, kaže naš izvor.

Kad su, naime, zaprijetile sudske tužbe i posljedični odštetni zahtjevi, Škopac je, kaže naš sugovornik, dao nalog da se tih netom položenih 300 m cijevi izvadi, a 300-metarski kanal zatrpa, kako ne bi ostalo vidljivih tragova, a propust se zataškao. A taj propust koštat će građane 300 tisuća kuna, zaključuje naš sugovornik.

Iz labinskog Vodovoda potvrđuju zatrpavanje i otrpavanje, ali ne navode okolnosti, razloge i ukupnu štetu cijelog postupka.

Naime, u odgovoru na naše pitanje o ovom slučaju, koji smo čekali gotovo dva tjedna, Škopac kaže sljedeće: „Vodovod Labin izvodi radove na povezivanju sustava Vodovoda Labin sa izvorom Rakonek (dolina Raše) u sustavu Vodovoda Pula kako bi se spriječio utjecaj zamućenja izvorišta Fonte Gaja – Kokoti – Mutvica, kojeg izazivaju enormne oborine. Do vađenja cijevi je došlo iz tehničkih razloga što je izvoditelj radova obavio o vlastitom trošku."

Na dodatno pitanje o tome koji su to točno tehnički razlozi za vađenje cijevi, jesu li cijevi ponovo postavljene na drugoj lokaciji, tko je izvođač radova i koliki su bili troškovi ovog propusta, odgovor ponovo čekamo gotovo dva tjedna te ćemo ga objaviti kad ga dobijemo. Ne bi bilo zgorega da o cijelom slučaju pitanje postave i vijećnici Grada Labina i okolnih općina, vlasnika Vodovoda Labin, koje su građani izabrali da štite njihove interese. (MBM)

 

Izvor

 

 

ids sdp politika demagogija vodovod parlamentarni izbori besplatna reklama dino škopac vodovod labin politikanstvo