Greenpeace, Zelena Istra i Zelena Akcija danas pred Vladom

Greenpeace, Zelena Istra i Zelena Akcija danas pred Vladom

2.4.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Greenpeace, Zelena Istra i Zelena Akcija sutra će ispred Vlade RH, a uoči sjednice, održati akciju na kojoj će  zahtijevati odustajanje od Plomina C, sukladno rezultatima referenduma na Labinštini. Usprkos činjenici da su se građani Labinštine na referendumu o termoelektrani na uvozni ugljen Plomin C vrlo uvjerljivo s čak 94,16% glasova usprotivili ovome projektu, Vlada pokušava negirati rezultate koristeći izgovor kako je izlaznost bila manja od 50%.

 

Bernard Ivčić iz Zelene Akcije kaže kako je jasno da se ovako uvjerljiv pokazatelj stavova građana Labinštine o TE Plomin C treba uzeti u obzir. A zašto, Ivčić pojašnjava: (ton – Bernard Ivčić). Svoje tvrdnje potkrjepljuje primjerima: (ton – Bernard Ivčić 1). Ministar Vrdoljak pokušava se sakriti iza neujednačenog i suštinski nedemokratskog zakonodavnog okvira o referendumu, međutim, samo interesno vezani pojedinci mogu poricati da je ovakav rezultat referenduma iznimno uvjerljiv pokazatelj stavova građana. Zbog toga na temelju rezultata referenduma nastavljamo kampanju protiv izgradnje Plomina C, poručuju iz Greenpeacea, Zelene Akcije i Zelene Istre.

 

Zakonska regulativa za lokalne i nacionalne referendume godinama nije usklađena, što vladajući sada pokušavaju koristiti kao izgovor, ali Ivčić je uvjeren: (ton  - Bernard Ivčić 2). Akcija će se održati s početkom u 9:30.

 

Foto: Radio Labin

 

 

ekologija greenpeace bernard ivčić zelena istra zelena akcija