Gradskoj knjižnici Labin odobrena financijska sredstva za projekt `Mala knjižnica - Kućica slova`

Gradskoj knjižnici Labin odobrena financijska sredstva za projekt `Mala knjižnica - Kućica slova`

25.5.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Za projekt „Mala knjižnica - Kućica slova" koji smo prijavili na natječaj „Mali projekti za bolje sutra" Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva odobrena nam je financijska potpora u iznosu od 10.500,00kn.

Ovim zabavnim i edukativnim projektom Gradska knjižnica Labin želi i na ovaj način proaktivno sudjelovati u stvaranju jednog idealnog okruženja i poticajne atmosfere za promociju knjige i širenje kulture čitanja na bebe i djecu rane i predškolske dobi.

 

Potaknuti Međunarodnim projektom „Little Free Library" u koji je uključen već poveći broj država, pa i Hrvatska, a odnosi se na postavljanje mini knjižnica na javnim prostorima, želja nam je da našoj najmlađoj populaciji i ovim maštovitim, razigranim pristupom osiguramo slobodan pristup knjizi, a roditelje potaknemo na korištenje i ostalih knjižničnih usluga naše Gradske knjižnice. 

Kućice-knjižnice na otvorenom početak su jedne lijepe priče o knjigama u vrtiću, a planiramo ih postaviti na najfrekventniju poziciju zelenih oaza u Dječjem vrtiću „Pjerina Verbanac" - Centralni vrtić i Jaslice te u Dječjem vrtiću „Gloria". Ove drvene kućice, nalik na kućice za ptice, imat će ulogu male knjižnice koja krije svijet mašte bez granice. Naime, u kućici će se nalaziti knjige koje će djeca moći slobodno posuđivati i ponijeti kući te nakon čitanja vratiti u kućicu kako bi drugi uživali u njima. Svako dijete, koje želi, moći će donijeti i svoju slikovnicu, koja mu više ne treba, staviti je u kućicu te tako podijeliti s drugom djecom.

 

U realizaciji ovog projekta postavljanja „malih knjižnica" surađivat ćemo s lokalnim vrtićima i roditeljima, uključit ćemo zajednicu u našu svakodnevnicu, te na isti način još više uključiti Knjižnicu u život zajednice.

 

O provedbi projekta javnost će biti informirana putem mrežnih stranica i Facebook stranice Knjižnice te lokalnih  portala.

 

Natječaj za male projekte „Mali projekti za bolje sutra" raspisuje se iz sredstava osiguranih u Fondu gradova i općina za 2017. godinu.

gradska knjižnica labin financije zaklada mala knjižnica