Prvi maj M - Prvi maj

GRADSKA KNJIŽNICA LABIN OTVARA SVOJ PRVI KNJIŽNIČNI STACIONAR - MALU KNJIŽNICU

GRADSKA KNJIŽNICA LABIN OTVARA SVOJ PRVI KNJIŽNIČNI STACIONAR - MALU KNJIŽNICU

3.11.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Nakon potpisivanja Ugovora o poslovnoj suradnji između ravnateljice Gradske knjižnice Labin Silvije Fiamengo i načelnice Općine Raša Glorije Paliske, Gradska knjižnica Labin u Općini Raša otvara svoj prvi knjižnični stacionar – Malu knjižnicu. Knjižnica na ovaj način omogućava osnovne knjižnične usluge i na manje dostupnim i udaljenijim mjestima, a ujedno i promovira knjigu i čitanje na području van svoga sjedišta.

 

Knjižnični stacionar Raša smješten je u prostorima nekadašnje čitaonice na Trgu Gustava Pulitzera Finalija, broji oko 1430 naslova lijepe književnosti za djecu, mlade i odrasle, koje Gradska knjižnica Labin daje na korištenje Općini Raša, dok se lokalna zajednica – Općina Raša pobrinula za prostor i standardiziranu opremu, ali i osigurala  financijska sredstva za nabavu novih naslova.

 

Posudbu knjiga vršit će volonterka Ksenija Kokot Miletić koja je temeljnu knjižničnu obuku prošla u Gradskoj knjižnici Labin. Knjižnični stacionar otvorit će se u subotu, 4. studenoga 2017. na prigodnoj svečanosti, u sklopu programa obilježavanja Dana Općine i 80 godina izgradnje najmlađeg grada u Istri.

 

Knjižnični stacionar svoja vrata otvara korisnicima u utorak, 7. studenoga 2017. u 16.00 sati.

 

Vjerujemo da će mještani Raše prepoznati Malu knjižnicu kao pozitivan impuls njihovoj zajednici, da će ju prihvatiti kao mjesto na kojem će se, uz dobro štivo, moći i educirati, informirati, družiti i zabaviti.

 

Knjižnični stacionar radit će tri puta tjedno:  

 

  • utorkom i četvrtkom od 16:00 do 19:00 sati 
  • subotom od 09:00 do 12:00 sati

 

Gradska knjižnica Labin

 

 

gradska knjižnica labin mala knjižnica knjižnični stacionar knjige