Gradska knjižnica Labin obilježila Mjesec hrvastke knjige nekolicinom manifestacija

Gradska knjižnica Labin obilježila Mjesec hrvastke knjige nekolicinom manifestacija

21.10.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

U organizaciji Gradske knjižnice Labin, povodom Mjeseca hrvatske knjige, a pod motom Čitajmo pjesnike, održana su dva susreta s labinskim pjesnicima. Dana 20. listopada u 11:00 sati u Knjižnici družili su se labinski pjesnici i učenici OŠ Matije Vlačića, OŠ „Ivo Lola Ribar", OŠ Ivana Batelića Raša, OŠ Vladimira Nazora Potpićan  i srednje škole Mate Blažine. Predstavili su se te svoje stihove kazivali pjesnici Masimo Vladić, Rina Miletić i Neda Milenkovski, koja je učenicima promovirala svoju poeziju i na blogu Biserna školjka. Stihove su interpretativno čitali i sami učenici, njih pedesetak, pa su prepunom Knjižnicom odzvanjali stihovi T. Ujevića, D. Cesarića, T. Kolumbića, A. G. Matoša, A. B. Šimića, D. Tadijanovića, S. S. Kranjčevića, V. Nazora, V. Parun..., a posebno su bili dojmljivi stihovi u kojima su učenici opjevali svoje voljene none.

Jutro je bilo u znaku poezije i učenicima viših razreda OŠ Vladimira Nazora u Potpićnu koji su danas, 21. listopada u 11:30 sati, imali priliku upoznati labinskog pjesnika Daniela Mohorovića kojemu je u srpnju promovirana, kako sam kaže, nulta knjiga odabranih tekstova „Hajka" iz koje im je pročitao nekoliko svojih pjesama te ih pobliže upoznao s haiku poezijom. Humora nije nedostajalo, a najaktivnije učenike posebno je razveselio poklon samog autora - knjiga Verši na šterni. Praznih ruku nisu otišli niti sudionici druženja u Knjižnici kojima je poklonjena knjiga Toncatilitić labinske pjesnikinje Zlate Jurcan- Vukelić.

Na samome kraju susreta u čast poezije svi su učenici, pjesnici, profesori, mentori i knjižničari odabrane stihove, misli, izreke o knjigama i čitanju zapisali na bookmarkere koji će biti izloženi u Knjižnici kao zapis i sjećanje na Mjesec hrvatske knjige 2011. u GKL.

 

 

Gradska knjižnica Labin

 

   

gradska knjižnica labin gradska knjižnica kultura zlata jurcan vukelic mjesec hrvstake knjige