Gradska knjižnica Labin obilježava Mjesec hrvatske knjige

Gradska knjižnica  Labin obilježava Mjesec hrvatske knjige

29.9.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Gradska knjižnica Labin i ove će se godine  brojnim aktivnostima i manifestacijama uključiti u obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige od 15. listopada do 15. studenog.

U okviru obilježavanja Mjeseca knjige, planirana su i dva književna susreta.

Gosti Knjižnice biti će rado čitane spisateljice – Olja Savičević Ivančević i Sanja Pilić.

Za predškolski uzrast i niže razrede osnovnih škola organizirati će se kreativna radionica "Crtam ti priču", a motivaciju će polaznici dobiti prethodnim predstavljanjem slikovnice "Hana i njuškalo" i "Nebesko prijateljstvo".

Likovnom radionicom djeci će se dati mogućnost okušavanja u radu s glinom, a odraslima sa izradom keramičarskih predmeta.

Akcijom "Čitajmo pod krošnjama" knjižnica će dati svoj doprinos popularizaciji knjige i čitanja, a akcijskom prodajom otpisanih i darovanih knjiga omogućiti će se ljubiteljima knjige da dođu do ponekog rijetkog ili zanimljivog naslova. Programom „Vrtić u knjižnici“ biti će obuhvaćena i djeca predškolske dobi. Oni će se upoznati sa radom knjižnice, a kroz druženje i čitanje slikovnica uljepšati  će se, za mnoge prvi doticaj s knjigom.

Slična će se akcija, kroz besplatno učlanjenje, održati i za sve učenike prvih razreda osnovnih škola.te za umirovljenike koji će se tijekom Mjeseca hrvatske knjige moći besplatno učlaniti  u knjižnicu, a iskaznica vrijedi godinu dana od dana učlanjenja.

 

Gradska knjižnica Labin

Foto: ilustracija

 

 

mjesec hrvatske knjige kultura obrazovanje olja savičević ivaničević sanja pilić gradska knjižnica labin