Gradonačelnik Valter Glavičić: Želim da i drugi slijede put Istre i Labina, da cijene sebe i poštuju druge

Gradonačelnik Valter Glavičić: Želim da i drugi slijede put Istre i Labina, da cijene sebe i poštuju druge

28.4.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom 76. obljetnice Dana oslobođenja Labinštine, danas su na Spomen obilježju poginulim antifašistima iz NOB-a u naselju Vinež delegacije Grada Labina predvođena gradonačelnikom Valterom Glavičićem,  predstavnicima Udruge antifašista  Labinštine i Istarske županije, načelnicom Općine Raša Gloriom Paliska, obnašateljicom dužnosti  načelnice Općine Sveta Nedelja Irenom Franković,  predstavnicima Društva Josip Broz Tito, Vatrogasne postrojbe Labin i Crvenog križa Labina te mještana Vineža položile vijenac i zapalile svijeću preminulim antifašistima.


Svijeću je poginulim antifašistima, zajedno sa dogradonačelnicom Grada Labina Federikom Mohorović Čekada, zapalio  Boris Miletić, gradonačelnik Grada Pule i kako bi rekli Labinjani „naš Labinjon“.


U svom obraćanju Gradonačelnik je naglasio kako inače tihi i samozatajni Istrijani  i Labinjani , kada su pred velikim  iskušenjima znaju iskazati čvrsto ja, znaju što su i ne dvoje na koju će stranu stati.


„Drago mi je da nas je danas toliko ovdje jer je to dokaz da su Labin i Istra drugačiji od drugih i da čvrsto stojimo na zemlji.  Znamo da je na temeljima antifašizma  izgrađena suvremena Europa. Naša regija ne ruši spomenike poginulim u narodnooslobodilačkoj borbi, već ih obnavlja  kako bi  generacije koje dolaze znale poštivati i cijeniti  vrijednosti slobode, pravde i jednakosti. Na nama ostaje da odgajamo djecu  na temeljima suživota, tolerancije, razumijevanja jednih  prema drugima.  Želim da i drugi slijede put Istre i Labina , da cijene sebe i poštuju druge,“ poručio je gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić.


Maestro Franko Ružić na flauti je  izveo prigodne glazbene točke.


Nakon polaganja na Vinežu, cvijeće je položeno i na spomen kosturnici na groblju u Sv. Nedelji.


polaganje vijenaca dan oslobođenja labinštine valter glavičić