Gradonačelnik upriličio prijem za djecu povodom Dječjeg tjedna

Gradonačelnik upriličio prijem za djecu povodom Dječjeg tjedna

6.10.2014. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom Dječjeg tjedna koji se tradicionalno svake godine obilježava prvi puni tjedan mjeseca listopada danas je gradonačelnik Tulio Demetlika sa pročelnikom Brunom Hrvatinom upriličio prijem za djecu Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ i Dječjeg vrtića „Gloria“, učenike Osnovne škole Matije Vlačića i „Ivo Lola Ribar“, Osnovne umjetničke škole Matka Brajše Rašana te Centra „Liče Faraguna“. Ove se godine Dječji tjedan obilježava od 6. do 12. listopada pod motom „Ljubav djeci prije svega“.

Na početku prijema gradonačelnik je svu djecu je srdačno pozdravio te naglasio kako se Dječji tjedan u Labinu već tradicionalno obilježava posebno osmišljenim sadržajima sa ciljem promicanja dječjih prava na različitim razinama. Osim Statusa Grad Labin – prijatelj djece, najvišeg javnog društvenog priznanja, koji je Labin dobio prije dvije godine, svoja prava u zajednici djeca ostvaruju na različite načine. Labin Zdravi grad projekt je grada u koji je godišnje uključeno više od 500 djece, a sa 40-ak voditelja realizira se više od 30 samostalnih programa u suradnji sa labinskim udrugama. Gradonačelnik je podsjetio da upravo započinje Olimpijada Osnovnih škola Labinštine na kojoj sudjeluje šest škola s područja Labinštine a koja okuplja više od 400 sportaš(ic)a u sedam (7) sportova. Važan dio osnovnoškolskog obrazovanja čini i sedam produženih boravaka u osnovnim školama koje sufinancira Grad Labin. Također, nedavno osamostaljena Osnovne umjetnička škola Matka Brajše Rašana u ovoj školskoj godini ima upisano oko 260 učenika. 

 

Djeca iz Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ i Dječjeg vrtića „Gloria“ uručila su gradonačelniku likovne radove na kojima su izrazili svoje želje, a izveli su i par recitacija i pjesama. Ravnatelji i stručni suradnici dječjeg vrtića, osnovnih škola i Centra Liče Faraguna izrazili su zahvalnost za suradnju i podršku grada uz vjeru da će tako biti u ubuduće.   

 

Dječji tjedan će se u vrtiću i osnovnim školama obilježiti nizom prigodnih programa namijenjenih djeci, a u četvrtak, 9. listopada 2014. godine u kinu Labin prikazat će se projekcija crtića „MUMINI I POTJERA ZA KOMETOM“ u 9,30 za djecu Dječjih vrtića i učenike Centra Liče Faraguna te u 11,00 sati za učenike I. do IV. razreda Osnovne škole Matije Vlačića i „Ivo Lola Ribar“.

 

 

 

dječji tjedan djeca budućnost demetlika prijem