Gradonačelnik primio Ombrettu Belić Ilijašić, dobitnicu nagrade HTZ- a za životno djelo

Gradonačelnik primio Ombrettu Belić Ilijašić, dobitnicu nagrade HTZ- a za životno djelo

23.10.2015. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Ovogodišnja za nagrada za životno djelo Anton Štifanić koju dodjeljuje Hrvatska turistička zajednica kao posebno priznanje za iznimni doprinos pojedinaca i tvrtki/ustanova u razvitku turizma Republike Hrvatske u rukama je naše sugrađanke gđe  Ombrette Belić Ilijašić, što je bio i povod za prijem te izuzetne žene, menađerice i turističke djelatnice kod gradonačelnika Grada Labina ujedno i predsjednika Vijeća Turističke zajednice Grada Labina Tulia Demetlike.

 

Turistička zajednica Grada Labina prijavila je gđu Ombrettu Belić Ilijašić za tu prestižnu nagradu koja znači priznanje ljudima, tvrtkama i ustanovama kojima turizam nije samo posao nego i profesionalni izazov i životno opredjeljenje.

 

A upravo je tim riječima gđa. Belić-Ilijašić  danas zahvalila na prijemu i na kandidaturi, kazavši kako je samo radila svoj posao, doduše stavljajući najčešće posao prije obitelji.

 

Danas smo ovdje da čestitamo našoj sugrađanki Ombretti Belić Ilijašić koja je ostavila dubok trag u razvoju turizma Labina i Rapca i šire i neupitan je uzor mnogim naraštajima današnjih istaknutih stručnjaka u toj djelatnosti. Obnašala je vrlo odgovorne rukovodne funkcije u hotelskom poduzeću Rabac i s tih je pozicija neumorno provodila svoju viziju razvoja poduzeća. Njen rad je prepoznat za što je i nagrađena nagradom za životno djelo Anton Štifanić, rekao je gradonačelnik Tulio Demetlika.

 

Cijeli radni vijek provela je u hotelskom poduzeću Rabac, a Glavni Ured HTZ-a ju je angažirao kao suradnicu u kreiranju obrazaca planiranja i izvještavanja za cijeli ustroj turističkih zajednica u Hrvatskoj. Radeći na tim poslovima prošla je gotovo sve turističke zajednice u Hrvatskoj i pružila neprocjenjivu pomoć djelatnicima sustava. I danas, iako u mirovini, neumorno i dalje uči s entuzijazmom vrijednim divljenja. Gospođu Belić-Ilijašić , nakon rada u turizmu, upoznali i kao stečajnu upraviteljicu, te je upravo zahvaljujući njoj uspješno okončan postupak  stečaja Labinkomerca. I na tim poslu vodila je računa o vjerovnicima i radnicima, te je upravo zahvaljujući njenoj zasluzi, danas većina prostora u funkciji`, dodao je gradonačelnik Demetlika.

 

Prijemu je bila nazočna direktorica Turističke zajednice Grada Labina gđa. Radmila Paliska Kos, donedavni predsjednik Uprave Valamara Edi Černjul  te Euro Juričić, oboje članovi Vijeća TZ Grada Labina. Radmila Paliska Kos  naglasila je kako je gđa. Belić – Ilijašić kontinuirano radila na  svom obrazovanju i  stjecanju raznih potrebnih vještina a isto je tražila i od svojih suradnika pa se slobodno može reći da je u mnogim aspektima bila predvodnik nužnih promjena u hotelijerstvu Rapca, Istre pa i Hrvatske (razvoj informacijskih sustava, uvođenje animacije, rekonstrukcija hotela u skladu sa zahtjevima tržišta prije mnogih drugih, uvođenje controllinga).

 

Edi Černjul prisjetio se kako je gđa.  Ombretta uvijek imala vremena za mlade ljude koji su se obrazovali za rad u turizmu i hotelijerstvu i bila je neupitan uzor mnogim naraštajima današnjih istaknutih stručnjaka u toj djelatnosti. Puno je radila s ljudima ali je  uvijek pronalazila vremena za razgovor. Na otvoren i pošten način govorila je ljudima u čemu su dobri, a u čemu mogu biti još bolji.

Euro Juričić dodao je kako je čitav život proveo na partnerskoj strani, u turističkoj agenciji, te naglasio da je gđa. Belić-Ilijašić uvijek je imala osjećaj za posao, surađivala je s brojnim agencijama, te je  svaku  jednako vrednovala, bez obzira koliki kapacitet zakupa ima u Rapcu.

 

Više fotografija

 

 

ombretta belić ilijašić demetlika prijem tz nagrada nagrada za životno djelo edi černjul rabac turizam radmila paliska kos karijere