Gradilište tvrtke ''De Conte'' u starom Labinu ima građevinsku dozvolu

Gradilište tvrtke ''De Conte'' u starom Labinu ima građevinsku dozvolu

3.7.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

To nam je potvrdila Anamarija Lukšić, voditeljica Odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Labina, nakon  činjenice da gradilište stambeno-poslovne zgrade u Ulici svete Katarine, nema propisno poostavljenu ploču sa svim zakonom propisanim podacima. Ona je, međutim, potvrdila da je u tijeku izmjena građevinske dozvole temeljem koje je gradnju započela tvrtka "De Conte", čijie je vlasnik u međuvremenu zatražio njenu izmjenu, koja ćemu omogućiti gradnju više apartmana na uštrb poslovnih prostora. "Sada je u toku usaglašavanje i izmjene će biti brezo prihvaćene, a postojeća građevinska dozvola vrijede sve do obavljanja tehničkog pregleda" - rekla nam je gradska pročelnica.

Složila se s tvrdnjom da taj građevinar krši gradsku odluku o prekidu svih građevinskih aktivnosti u starom Labinu i iz more tijekom turističke sezone te da će naložiti komunalnom inspektoru da nadgleda gradilište. Sve se to odvija u vrijeme kada je protočnost prometa u starom Labinu otežana, dijelom i zbog obavljanja tih radova, a najvećim dijelom što je to gradilište na mjestu nekadašnjeg divljeg parkirališta. Njega se više ne može nadomjestiti ni preusmjeravanjem turista na obližnje sportsko igralište, koje je uskraćeno djeci, pa je već sada, kada turisti zbog vrućine rijetko dolaze u stari grad, u poslijepodnevnim satima ponekad nemoguće naći parkirališto mjesto. O tome bi trebao više razmišljati labinski gradonačelnik Tulio Demetlika, za kojega je poznato da je odveć "blagonaklon" prema najmoćnijem labinskom poduzetniku, koji je svoje poslovne mišiće jačao masovnom gradnjom apartmana u Rapcu. (MM)

De Conte d.o.o graditeljstvo Demetlika gradilište gornji grad dozvola građevinska dozvola Demetlika gužva Anamarija Lukšić