Grad Labin zatražio kretanje građana bez propusnica za područje bivše općine Labin

Grad Labin zatražio kretanje građana bez propusnica za područje bivše općine Labin

3.4.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Stožer Civilne zaštite Istarske županije u ime svih istarskih gradonačelnika zatažio je od Nacionalnog stožera Civilne zaštite RH da stavi van snage Odluka po kojoj je potrebno izdavati elektronske propusnice za područje bivših općina u Istarskoj županiji.

Kada je riječ o Labinšćini, to znači da se traži omogućavanje nesmetanog kretanja bez e propusnica za sva naselja koja danas teritorijalno pripadaju Gradu Labinu, te općinama Raša, Sv. Nedelja, Kršan i Pićan.

Potreba za kretanjima između Grada Labina i susjednih općina u potpunosti je opravdana obzirom na činjenicu da je veliki broj stanovnika tog područja egzistencijalno vezan za susjednu općinu ili grad.

Mjera koju je potpisao Nacionalni stožer civilne zaštite, a tiče se ograničavanja zadržavanja većeg broja ljudi u skupinama na javnim prostorima je u potpunosti opravdana i Stožer civilne zaštite Istarske županije i Grada Labina istu u potpunosti provodi i kontrolira, no međutim mjera ograničavanja kretanja stanovnicima sa područja bivše Općine Labin uvelike otežava rješavanje bitnih životnih i egzistencijalnih situacija i potreba stanovnika ovog područja.Korona Korona virus zaraza propusnice e-propusnice bivša općina labin