Grad Labin svojim će sugrađanima sufinancirati zbrinjavanje azbestnog otpada

Grad Labin svojim će sugrađanima sufinancirati zbrinjavanje azbestnog otpada

26.10.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Vijećnika Mladena Bastijanića (Demokrati) na današnjem je aktualnom satu Gradskog vijeća zanimalo kada će Grad Labin sanirati krovišta na području grada Labina koja su od salonitnih tj. od azbestno-cementnih ploča.

Gradonačelnik Valter Glavičić istaknuo je kako je upravo na Savjetovanju za javnost nacrt Proračuna Grada Labina za 2022. koji u svom planu sadrži iznos od 100.000,00 kuna u Programu Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u kojem se između ostalog  sredstva mogu koristiti i za sufinanciranje zbrinjavanja ovakvog otpada.

„Radi se o iznosu koji će Grad Labin uputiti na javni poziv i uz sufinanciranje izrade projekata za postavu solarnih panela našim ćemo građanima omogućiti i sufinanciranje zbrinjavanja ovakvog tipa otpada. Svjesni koliki je to trošak za građane koji će obnavljati krovove svojih zgrada te ćemo upravo iz tog razloga od prvog dana iduće godine nakon objavljivanja javnog poziva omogućiti sufinanciranje ovog povećeg troška za kućanstva.“ – zaključio je odgovor gradonačelnik Valter Glavičić

sjednica gradsko vijeće azbest sufinanciranje