Grad Labin: Svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika i studenata (Audio)

Grad Labin: Svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika i studenata (Audio)

8.12.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

«Ulaganje u sebe najveće je bogatstvo, sva ostala bogatstva možete izgubiti!», tim se riječima gradonačelnik Grada Labina, Tulio Demetlika obratio učenicima i studentima na prijemu povodom svečanog potpisivanja  ugovora o stipendiranju. Naglasio je kako Gradska uprava nastoji na najbolji način voditi računa o mladima. Praksa je da se svake godine stipendije povećaju za 50,00 kuna. (Prilog Tulio-Stipendije)

Ove je godine odobreno 10 učeničkih stipendije, 23 stipendije za studente prve godine studija te 21 stipendija za studente od druge do šeste godine studije. Grad Labin ukupno stipendira 22 učenika i 141 studenta za koje je u proračunu osigurano 1.200.000,00 kuna.

 

Ove godine po prvi puta deficitarne djelatnosti kao što su arhitektura, medicina, medicinsko osoblje, magistri farmacije, te inženjeri elektrotehnike, građevine i strojarstva nose dodatnih 40 bodova.

Gradonačelnik Demetlika na kraju je naglasio da je gradskoj upravi svakako cilj da po završetku studija mladi nađu radno mjesto u sredini iz koje su krenuli na studij, a ne u sredini u kojoj su studirali. Slijedom toga Grad Labin znatno ulaže u razvoj industrijskih zona kao i poticanu stanogradnju.

stipendije Grad Labin ugovor o stipendiranju obrazovanje stipendisti proračun školovanje