Grad Labin sufinancira nabavu grijalica za terase i otvorene prostore ugostiteljskih objekata

Grad Labin sufinancira nabavu grijalica za terase i otvorene prostore ugostiteljskih objekata

13.11.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nakon tri seta mjera pomoći labinskom gospodarstvu donesenih zbog krize uzrokovane epidemijom koronavirusa, Grad Labin donosi dodatnu mjeru pomoći jednoj od najpogođenijih gospodarskih grana - ugostiteljstvu.

Gradonačelnik Grada Labina 13. studenog 2020. godine, raspisuje Javni poziv za dodjelu jednokratnih potpora ugostiteljima Grada Labina za sufinanciranje nabave grijalica za terase i otvorene prostore u 2020. godini.

Pravo na  jednokratnu potporu imaju ugostiteljski objekti registrirani sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti, a koji djeluju (imaju otvoren ugostiteljski objekt) na području Grada Labina i  posluju tijekom čitave godine.

Iznos jednokratne potpore po korisniku iznosi 70% opravdanih troškova odnosno najviše 4.000,00 kuna (ovisno o priloženim preslicima  podmirenih računa iz 2020. godine i izvodima sa žiro računa odnosno potvrdama da su nalozi za plaćanje izvršeni).

Jednokratna potpora može se dodijeliti za slijedeće namjene:

  • sufinanciranje troškova nabave grijalica za terase i otvorene prostore (usluge montaže i postavljanja predmeta nabave ne priznaju se kao trošak).
  • Sufinanciranje kupnje dodatnog 1 (jednog) kWh električne energije od ovlaštenog distributera.


 
Za poduzetnike koji  nisu u sustavu obračuna PDV-a priznati će im se iznos računa sa PDV-om, a za ostale u sustavu PDV-a iznos PDV-a se ne priznaje.

 
Javni poziv otvoren je do 01. prosinca 2020., a cjelokupni tekst poziva te pripadajuće obrasce prijave preuzmite u prilogu.

Ostale informacije mogu se zatražiti telefonom na broj 052/ 866 817 i/ili e-poštom na patricija.terkovic@labin.hr

sufinanciranje grijači ugostiteljstvo covid 19 korona