Grad Labin sufinancira izradu projektne dokumentacije za postavljanje sunčanih elektrana na krovove obiteljskih kuća

Grad Labin sufinancira izradu projektne dokumentacije za postavljanje sunčanih elektrana na krovove obiteljskih kuća

29.9.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Slijedom objavljenog Javnog poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad Labin 29. rujna 2021. godine, raspisuje Javni poziv za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije sunčanih elektrana za proizvodnju električne energije u kućanstvima na području grada Labina u 2021. godini.

Predmet ovog Javnog poziva je dodjela bespovratnih financijskih sredstava za sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima, za vlastitu potrošnju, u mrežnom radu, na krovove obiteljskih kuća na području grada Labina. Cilj projekta je povećanje korištenja obnovljivih izvora energije na području grada Labina, ušteda na  potrošnju električne energije po kućanstvu  te smanjenje emisije CO2.

Financijska sredstva za realizaciju navedenog Javnog poziva  osigurana su u proračunu Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte Grada Labina u Programu Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u iznosu od 60.000,00 kuna.

Planira se odobrenje do 30 bespovratnih subvencija za izradu glavnog projekta u 2021. godini. Rok za podnošenje zahtjeva je do 01. prosinca 2021. godine.

Pravo na bespovratna financijska sredstva imaju  fizičke osobe, vlasnici postojećih obiteljskih kuća, s prebivalištem na području Grada Labina.

Poziv se indirektno vezuje na otvoreni Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost putem kojeg se sufinancira ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije.

Budući da je pri prijavi obvezno imati gotovu projektnu dokumentaciju, Grad Labin sufinancira građanima izradu elektrotehničkog projekta.

Cijeli tekst Javnog poziva te pripadajuće obrasce preuzmite u prilogu.

eu fondovi sufinanciranje obnovljivi izvori energije