Grad Labin stvara jedinstveni kulturni proizvod

Grad Labin stvara jedinstveni kulturni proizvod

27.4.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Ujedinjenjem Grada Labina, Labin Art Republike te United Festivala koji surađuju sa Turističkom zajednicom Grada Labina te grupacijom Valamar do izražaja dolaze jedinstveni kulturni proizvodi. Kako bi se turiste što bolje infiltriralo u naše običaje i upoznalo sa našim gradom u hotelskoj kući Valamar po prvi puta imaju u ponudi «Noćni razgled grada».

 

Kroz ležernu šetnju starim gradom gostima bi se veći akcent dao na legende dok bi se manje pričalo o samoj povijesti. Također je planirano da gosti dožive običaje i tradiciju našega kraja. Ispred galerije «Alvona» turiste bi dočekali sa domaćim specijalitetima te kapljicom domaće rakije. Prezentirali bi se istarski ples te karakteristične istarske nošnje.

Također se radi na projektu bolje povezanosti Rapca i Labina te se planira uvesti autobusna linija koja bi prometovala svakih pola sata na navedenoj relaciji te bi posljednji autobus sa Trga u starome grad krenuo u 1 sat iz ponoći. Važno je reći da bi cijena autobusne karte bila prihvatljiva ta da bi Grad Labin snosio dio troškova prijevoza

labin kultura brand legende united festival Labin Art Republika TZ turizam