Grad Labin snosit će troškove najma medicinskih pomagala za svoje sugrađane

Grad Labin snosit će troškove najma medicinskih pomagala za svoje sugrađane

1.6.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina vijećnik Mladen Bastijanić (Demokrati) komentirao je odluku Crvenog križa Labin donijetu  30. prosinca 2021., a koja se odnosi na najam medicinskih pomagala.


„Ne bih komentirao odluku, ali mogu samo reći da je ona ogorčila, uvrijedila i sablaznila korisnike medicinskih pomagala. Odluci su se usprotivili i donatori. Ja kao vijećnik i žitelj Labina stajem u potpunosti u zaštitu interesa korisnika. Crveni križ Labin je razapet na više strana, nema svoj jedinstveni prostor, što je preduvjet za uspješan rad. Mi svi, društvo, gradonačelnik, vijećnici, dužni smo raditi u korist naših najranjivijih skupina, u ovom slučaju osoba s invaliditetom. Moramo učiniti sve da usluga Crvenog križa Labin bude besplatna za sve korisnike`, poručio je Bastijanić.


 Labinski gradonačelnik Valter Glavičić, složio se da bi usluga prema najranjivijim skupinama trebala biti besplatna. „Ne mogu obećati da će se odluka Gradske organizacije Crvenog križa promijeniti, jer mi nismo nadređeni njima. Mi u Gradu Labinu, a isto ću predložiti i ostalim općinama na koordinaciji, spremni smo prihvatiti troškove građana koji koriste pomagala s našeg područja, i to Odlukom o socijalnoj skrbi koja , koja je od idućeg tjedna na javnom savjetovanju. Predvidjet ćemo sredstva za pokrivanje troškova korisnika sa područja Grada Labina. Rješenje vidim na taj način i to na način da se uvaži rad Crvenog križa, jer nemojmo zaboraviti da je to udruga koja ispunjava svoju zadaću i koja se u  niz dosta teških i složenih situacija pokazala kao dobro posloženom, a s druge strane moramo biti na strani naših najranjivijih sugrađana“, rekao je gradonačelnik Valter Glavičić.

najam medicinska pomagala sufinanciranje