Grad Labin prijavio projekt za sufinanciranje pomoćnika u nastavi

Grad Labin prijavio projekt za sufinanciranje pomoćnika u nastavi

8.7.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Grad Labin u idućoj će školskoj godini osigurati financiranje pomoćnike u nastavi za 15 učenika dvije labinske osnovne škole te centra Liče Faraguna, odnosno za sve one učenike kojima je potvrđena potreba za pomoćnikom u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednikom.


Projekt sufinanciranja pomoćnika u iznosu od 85% osiguravanja ukupnih troškova prijavljen je danas na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja, a projekt je Grad Labin prijavio kao nositelj u partnerstvu s gradovima Porečem i Rovinjem, te obrazovnim ustanovama kojima su navedeni gradovi osnivači. Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji je zatražen u projektu, a isplaćuje se iz Europskog socijalnog fonda, iznosi 2 milijuna kuna.


"Ovo je još jedan korak naprijed u osiguravanju svih potrebnih uvjeta za polaznike naših odgojnih i obrazovnih ustanova, te vjerujemo kako će prijavljeni projekt biti odobren u punom iznosu. Osiguravanje financija za plaće neophodnih i toliko potrebnih pomoćnika u nastavi samo je dio demografskih mjera koje Grad Labin nastavlja provoditi i unapređivati. Nakon već aktivnog udvostručenja rodiljnih naknada te osiguravanja besplatnog vrtića za drugo dijete u obitelji od 1. siječnja 2022., usmjeravamo se na djecu osnovnoškolske dobi." - izjavila je Federika Mohorović Čekada, zamjenica gradonačelnika Grada Labina.


projekt centar liče faraguna pomoćnik u nastavi