Grad Labin preuzima vlasništvo nad Sportskom dvoranom i zgradom bivšeg RIŠ-a

Grad Labin preuzima vlasništvo nad Sportskom dvoranom i zgradom bivšeg RIŠ-a

10.9.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Prije sutrašnje sjednice Županijske skupštine istarski župan Valter Flego predstavit će danas novinarima izvješće o radu za prvih šest mjeseci ove godine, a o kojem će sutra govoriti i vijećnicima. Na sjednici Županijske skupštine naći će se i jedna tema vezana za Labin. Naime vijećnici će donijeti odluke o davanju suglasnosti da se dvije nekretnine koje su sada u vlasništvu Srednje škole Mate Blažina prenesu u vlasništvo Grada Labina. Riječ je o Sportskoj dvorani, otvorenom školskom igralištu i okolnom zemljištu te dijelu bivše zgrade RIŠ-a , nekadašnjeg učeničkog doma.

 

Tržišna vrijednost dijela zgrade RIŠ-a je 5,7 milijuna kuna, sportske dvorane nešto više od 16 milijuna kuna, školskog igrališta 1,33 milijuna i pripadajućeg zemljišta 1,3 milijuna kuna. Grad Labin će u zgradi RIŠ-a, uz Udrugu Alfa Albona urediti „Zgradu društvenog poduzetništva“. Bivši učenički dom RIŠ prenamijenit će se u polivalentni centar.  

 

Kad se Sportska dvorana prenese u vlasništvo Grada Labina, kao i školsko igralište Grad će pak i službeno moći krenuti u njezinu nadogradnju, za što je već napravljen idejni projekt. Nakon što vijećnici donesu odluku o davanju prethodne suglasnosti, a temeljem toga što je Školski odbor Srednje škole Mate Blažina već donio takvu odluku, uslijedit će i potpisivanje ugovora o prijenosu vlasništva, bez naknade, između Srednje škole i Grada Labina.

 

 

sportska dvorana labin sportska dvorana srednje škole mate blažina vlasništvo riš polivalentni centar udruga alfa albona