Grad Labin nastavlja suradnju sa partnerima iz Oregona (USA)

Grad Labin nastavlja suradnju sa partnerima iz Oregona (USA)

21.10.2008. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Početkom listopada u posjeti Gradu Labinu boravio je  Arthur J. Hill, potpredsjednik fakulteta Blue Mountain Community College (BMCC) iz Pendletona, američke savezne države Oregon. U svom je radnom posjetu Istri, prof. Arthur Hill, osim Labina, posjetio i Visoku tehničku školu – Politehnički studij u Puli te gradove Pazin i Buzet.Uprave Grada Labina, Pazina i Buzeta i američki gradovi La Grande i Pendleton surađivali su u Programu povezivanja Twinning, u okviru Projekta reforme lokalne samouprave koji je provodila i financirala američka agencija USAID.

Suradnja se nastavlja i po završetku twinninga s fakultetom BMCC u Pendletonu i ostvaruje se kroz razmjenu iskustava i znanja, a koja se tiču razvoja poduzetničkih aktivnosti u zajednici, te kroz programe edukacije i usavršavanja komunikacije na engleskom jeziku.

Prof. Arthur J. Hill, već drugu godinu zaredom, vodi edukaciju klasičnog predavanja i „Distance learninga“ nazvanu „Introduction to Technical writing“, koja se putem videoveze, održava u suradnji sa  Visokom tehničkom školom - Politehničkim studijem u Puli.

Grad Labin svake godine upućuje po jednog djelatnika gradske uprave  na ovakvu edukaciju te će nastaviti i sljedeće godine.

Tijekom susreta Eni Modrušan, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu i opće poslove i Davor Čerljenko, stručni suradnik za gospodarstvo i razvoj, s prof. Arthur J.
Hillom dogovorili su aktivnosti kojima će se daljnja suradnja nastaviti kroz neke nove projekte. BMCC , uz pomoć Grada Labina, namjerava ponuditi i uspostaviti suradnju s labinskim poduzetnicima u vidu ponude edukacije - učenja na daljinu za  djelatnike u labinskim poduzećima.  

     

Prof. Hill u Gradu Labinu boravio je s poslovnim partnerima, poduzetnicima iz Pendletona, koji su pokazali svoj interes za buduća ulaganja u poduzetničke aktivnosti u Istri i najavili svoj skori ponovni dolazak.

Arthur J. Hill i BMCC u suradnji s Gradom Labinom uz još neke gradove  planira organizirati posjete voditelja i vlasnika ugostiteljskih objekata iz Oregona ugostiteljima u Istri. Od vrhunskih istarskih kuhara i poznavaoca gastronomske tradicije istarskog poluotoka učiti će pripremanje istarskih specijaliteta i jela. Mediteranska kuhinja u SAD sve je popularnija, budući da slovi kao jedna od najkvalitetnijih i najzdravijih načina  prehrane a amerikanci  su počeli sve više brinuti o zdravlju i zdravim stilovima življenja.

Ovaj susret planira se održati u svibnju 2009. godine.

Labin Arthur J. Hill suradnja Twinning edukacija Eni Modrušan