Grad Labin među šest najboljih po iznosu i visini praga za ostvarenje prava na uskrsnice umirovljenika

Grad Labin među šest najboljih po iznosu i visini praga za ostvarenje prava na uskrsnice umirovljenika

15.4.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Portal gradonačelnik.hr i ove je godine uoči Uskrsa odradio istraživanje koji će gradovi svojim najosjetljivijim skupinama građana – umirovljenicima s najnižim primanjima, korisnicima socijalnih naknada, osobama s invaliditetom i nezaposlenima, podijeliti uskrsnice i tako im uljepšati i financijski olakšati uskršnje blagdane.

Kako napominju popis gradova koji su im odgovorili na upit ili već i sami najavili podjelu uskrsnica nešto je kraći nego prošle godine – za sad ih je 40-ak, a uvjerljivo najveći iznos za njih je osigurao Grad Sisak – čak tri milijuna kuna.

Iz istraživanja jasno je vidljivo kako je Grad Labin ponovno u samom vrhu države kada se razgovara o poboljšavanju uvjeta najugroženijim stanovnicima, a upravo je ove godine povećan prag za ostvarivanje na uskrsnicu te su određeni pragovi oko visine isplate iste.

Grad Labin tako je na šestom mjestu u državi po najvećem maksimalnom iznosu isplate uskrsnica, na šestom mjestu po najvišem pragu ostvarenja uskrsnice, a jedni smo od rijetkih koji uskrsnice odnosno bonove isplaćuju i domaćicama.

uskrsnice bonovi pomoć umirovljenici domaćice