Grad Labin je sa svojih 85 tisuća kuna koje izdvaja za blagdansko ukrašavanje među skromnijima u Istri

Grad Labin je sa svojih 85 tisuća kuna koje izdvaja za blagdansko ukrašavanje među skromnijima u Istri

4.12.2010. // Glas Istre u pregovorima // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Hoće li na ovogodišnje blagdansko ukrašavanje utjecati kriza i mršav proračuni ili će lokalna vlast unatoč svemu građanima priuštiti blagdanski osjećaj, provjerili smo u nekim istarskim gradovima.

Premda bi se očekivalo da će Pula kao najveći grad najviše potrošiti za ukrašavanje ulica, trgova i kupnju novogodišnjeg drvca, u tome je ipak nadmašuje Rovinj. Tamošnja uprava će za nadolazeće blagdane izdvojiti ukupno 200 tisuća kuna, od čega je 150 tisuća rezervirano za postavljanje i kasnije uklanjanje dekorativne rasvjete. Ostatak sredstava utrošit će se za zamjenu dotrajalih ukrasa novima i kupnju božićne jelke.

Grad Umag planira potrošiti ukupno 193.354 kune, a time će pokriti sve radove vezane uz uređenje i ukrašavanje javnih površina i objekata. Od tog iznosa ukupno 53.682 kune izdvojit će se za nabavu nove opreme i ukrasa.

Buzet za ukrašavanje grada i naselja Stari Grad, Roč, Vrh, Štrped i Sovinjak planira potrošiti oko 40 tisuća kuna, slično koliko i lani.

Za svečanu dekoraciju i ukrašavanje na području Labina ove će se godine potrošiti 85.000 kuna, dok je lani potrošeno 150 tisuća. Nadležni pročelnik Ljubomir Buršić veli da se planiraju ukrasiti samo trgovi i strogi centar Labina.

- Na području Rapca ukrasit će se riva i ulaz u mjesto. Prošle je godine jedna obitelj Gradu poklonila jelku, a dobra tradicija se nastavlja pa i ove godine imamo nekoliko ponuda. Jelka će ovih dana biti postavljena na starogradskom trgu, rekao je Buršić.

Grad Poreč će, baš kao i lani, za postavljanje, održavanje i demontažu postojeće svjetleće dekoracije izdvojiti 100.910 kuna, dok su pazinske vlasti za uređenje i dekoraciju predvidjele 66 tisuća kuna, što je na razini prošle godine.

Iznosi koje gradovi odvajaju za ovogodišnje ukrašavanje uglavnom su jednaki prošlogodišnjima ili manji, no unatoč kriznim vremenima građani će se barem u šetnji gradom moći veseliti nadolazećim blagdanima. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

 

blagdani ukrašavanje ljubomir buršić