Grad Labin i općine Labinštine osigurali sredstva za DODATNI TIM HITNE TIJEKOM LJETA

Grad Labin i općine Labinštine osigurali sredstva za DODATNI TIM HITNE TIJEKOM LJETA

26.4.2021. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Grad Labin i općine Labinštine nastavljaju sa sufinanciranjem dodatnog tima Hitne medicinske pomoći kojim se osigurava rad njegov tijekom ljetnih mjeseci. Sporazum vrijedan 224 tisuće kuna potpisali su (grado)načelnici Labinštine i ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Gordana Antić.

Proporcionalno broju stanovnika, Grad Labin će tim sufinancirati sa 116 tisuća kuna, Općina Raša s 31 tisućom kuna, Sveta Nedelja s 29 tisuća kuna, Kršan također s 29 tisuća kuna i Općina Pićan sa 17 tisuća kuna.

Sporazumom se osigurava da vrata Hitne medicinske pomoći uvijek budu otvorena za građane i goste, a to je moguće ako tijekom ljetnih mjeseci labinska ispostava ima na raspolaganju dva tima. Ravnateljica Antić zahvalila se općinama na podršci.

U veljači ove godine potpisan je sporazum o sufinanciranju nadstandarda kojim Grad Labin i općine Labinštine osiguravaju svojim građanima rad 12–satnog tima. Taj sporazum vrijedan je ukupno 499 tisuća kuna.

grad labin općina kršan općina raša općina sveta nedelja općina pićam hitna medicinska pomoć nadstandard dodatni timnastavni zavod za hitnu medicinsku pomoć gordana antić