Gračišće: 8. Smotra vina Središnje Istre tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak

Gračišće: 8. Smotra vina Središnje Istre tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak

30.3.2010. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Gračišće će 8. put po redu na Uskrsni ponedjeljak biti domaćin Smotre vina središnje Istre. Pripreme za samu manifestaciju privode se kraju i do ponedjeljka, 5. travnja u Gračišću će sve biti spremno za 8. Smotru Vina središnje Istre.

Organizatori će osigurati više od 5000 butilja vina za degustaciju. U dvadeset i jednoj konobi moći će se kušati 289 vina od čega 193 bijela i 96 crnih. Nagrađeno je više od 70 % vina, od čega 30 zlatnih, 72 srebrna i 62 brončana vina te će biti dodijeljeno i 40 počasnih nagrada. Tko su nagrađeni saznati će se na sam dan manifestacije. Osim što će se moći degustirati, vina će se moći i kupiti u posebnoj konobi.

U Gračišću se ove godine sprema i bogata gastro ponuda (opširnije u prošlom članku). Tako će između ostalog uz 12 ugostiteljskih objekata i njihove ponude jela u ponudi biti i meso vola odnosno boškarina na ražnju.

Program započinje u 11:00 sati svečanim otvorenjem smotre. U 15:00 sati počinje glazbeno-zabavni program u kojem će sudjelovati narodni svirači. Svečana podjela odličja za nagrađena vina predviđena je za 16 sati. Konobe za degustaciju vina biti će otvorene sve do 19 sati. Od 12:00 do 18:00 svaki sat kreće vođena degustacija koju će voditi višestruko nagrađivani somelier Sandi Paris. Gustafi će se pobrinuti za dobru zabavu u večernjim satima, točnije u 21:00 kada tradicionalno počinje njihov koncert na placu u Gračišću.

Organizatori priželjkuju povoljnu vremensku prognozu odnosno lijep i sunčan dan. Uz idealne vremenske uvjete ovog bi Uskrsnog ponedjeljka Smotru vina moglo posjetiti i dvadesetak tisuća ljudi.

 

smotra vina središnje istre smotra vina vino degustacija vina gračišće