Gračišće: 7. smotra vina središnje Istre

Gračišće: 7. smotra vina središnje Istre

11.4.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Uskrsni ponedjeljak već je tradicionalno poznat i rezerviran za smotru vina koja se održava u Gračišću. Na ovogodišnjoj, sedmoj po redu smotri vina središnje Istre, uz vinare centralnog istarskog vinogorja, gdje se nalaze neki od najboljih vinogradarskih položaja, uključuju se i Žminj, Barban te Pićan.

Predstavit će se i gosti iz istočnog istarskog vinogorja, vinari iz općine Kršan, Sv. Nedjelja, Labin te zapadnog vinogorja Buja i Višnjana. Ukupno je prijavljeno 106 proizvođača odnosno 197 vina, 125 je bijelih te 72 crna. Sva vina su analitički obrađena na Institutu za poljoprivredu i turizam iz Poreča. Vina će biti izložena u petnaest konoba, od čega šest konoba malvazije, dvije konobe terana, tri konobe bijelih vina i četiri konobe crnih vina.

Uz navedene, bit će otvorene i konoba za vođene degustacije, koju će voditi četverostruki prvak someliera Hrvatske Sandi Paris iz Pule te konoba za prodaju vina. Ove godine po prvi puta u sklopu gastronomske ponude u dvije konobe će biti i Udruga proizvođača istarskog pršuta.

Program započinje u 11 sati, a podjela odličja održati će se u 16 sati. Pored bogatog cijelodnevnog zabavnog i kulturnog programa, u 20 sati u nastupat će Gustafi.

smotra vina vino gračišće gustafi gospodarstvo