Gotovo dvjesto nagrađenih učenika potvrđuju da je Labin grad znanja

Gotovo dvjesto nagrađenih učenika potvrđuju da je Labin grad znanja

7.7.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Polivalentna dvorana Gradske knjižnice Labin u kojoj su danas gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić i njegova zamjenica Federika Mohorović Čekada  održali svečani prijem za najuspješnije učenike i njihove mentore koji su osvojili jedno od  prva tri mjesta na županijskim školskim natjecanjima, odnosno nagrađeni ili sudjelovali na državnim i međunarodnim natjecanjima u školskoj godini 2022./2023.

Na prijemu su bili učenici Osnovne škole Matije Vlačića, Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“, Srednje škole Mate Blažine, Umjetničke škole Matka Brajše Rašana i Centra „Liče Faraguna“ kao i njihovi mentori, razrednici i ravnatelji škola.

„Ovo je veliki dan za sve nas i posebno pozdravljam učenike koji su svojim trudom, zalaganjem, znanjem i marljivošću zaslužili da budu ovdje. Svake se godine veselimo ovom prijemu ali se više od svega ponosimo vama. Uz odlične rezultate na natjecanjima isto toliko je važan vaš uspjeh u redovnim školskim aktivnostima“, rekao  je gradonačelnik Glavičić te dodao da Grad Labin  kontinuirano daje podršku obrazovanju svojih najmlađih sugrađana  i ulaže u podizanje njegove kvalitete, naglasivši  da su nagrađeni učenici pokazatelj da smo grad  znanja. Uspjesi nikada ne dolaze sami od sebe, zato je posebno zahvalio mentorima, razrednicima, ravnateljima i roditeljima.

Svi nagrađeni učenici, njih gotovo dvjesto sutra će zajedno sa mentorima u organizaciji Grada Labina otići na izlet s brodom na Cres.

labin grad labin učenici.natjecanja svečani prijem