Gotovo 600 tisuća kuna osigurano za dodatan tim hitne pomoći

Gotovo 600 tisuća kuna osigurano za dodatan tim hitne pomoći

26.4.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U maloj vijećnici Grada Labina, danas je izvršeno službeno potpisivanje sporazuma o sufinanciranju nadstandarda koji Grad Labin i Općine Labinštine osiguravaju već nekoliko godina za svoje sugrađane. Radi se o već poznatom sufinanciranju rada 12–satnog tima T2 pri Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Istarske županije – Ispostava Labin.


Ovogodišnji sporazum vrijedan je ukupno 580.800,00 kuna, uz Grad Labin potpisuju ga i sve četiri Općine Labinštine, a današnjem potpisivanju nazočili su gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, načelnica Općine Sv. Nedelja Irene Franković, načelnik Općine Pićan Dean Močinić, načelnik Općine Kršan Roman Carić i ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Gordana Antić.


Gordana Antić, ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije istaknula je važnost ovog sporazuma koji je primjer dobre prakse i brige za stanovnike ovog kraja. Jasna je potreba građana koju već godinama Labinština zajednički osigurava. Najavila je i kako ove godine u Labin stižu i dva potpuno nova vozila hitne medicinske pomoći vrijedna oko 2,4 milijuna kuna.


„Svake godine u isto vrijeme nažalost govorimo o potrebama koje Labinština ima za dodatnim timom T1 Hitne pomoći, a koji bi se trebao osigurati kroz resorno Ministarstvo. No, odgovora na takve zahtjeve i dalje nema. Do onda, nastavljamo dalje, zajednički kao Labinština osiguravati tzv. nadstandard, odnosno standard na koji su naši sugrađani naučeni i koji im pruža onu dozu sigurnosti o kojoj uopće ne bi trebalo ni raspravljati. Uz danas potpisan ugovor o sufinanciranju rada noćnog T2 tima kroz cijelu godinu, sufinanciramo i rad redovnog tima Hitne pomoći, a ponovno ćemo osigurati i 24 satni dodatni T2 tim kroz ljetne mjesece. Za sve nabrojeno svi zajedno godišnje izdvojimo milijunski iznos. Još uvijek vjerujemo da će i nakon toliko godina i opravdanih zahtjeva, netko u resornom Ministarstvu shvatiti da Labinština ima realnu potrebu za dodatnim, stalnim T1 timom koji će ne samo olakšati funkcioniranje hitne u Labinu već pružiti potrebnu sigurnost našim građanima, a lokalne proračune osloboditi tog dijela za neke druge investicije.“ – istaknuo je danas Valter Glavičić, gradonačelnik Grada Labina


hitna pomoć financiranje