Gornji Labin privikava se na novi parkirni režim

Gornji Labin privikava se na novi parkirni režim

17.7.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Ličioci su prekjučer, prvog radnog dana s novim parkirnim režimom u starom Labinu, kemijskim i mehaničkim sredstvima skidali plave crte koje su označavale bivša parkirna mjesta na Titovom trgu.

Posao je išao sporije od očekivanja jer je podloga kamena s puno sitnih udubljenja. Oznake su zbunjivale vozače, osobito u Sfecijevoj ulici u produžetku trga gdje se neprestano netko parkirao, pa je prometni redar pod brisače postavio puno upozorenja o prometnom prekršaju.

Stječe se dojam da trg posjeduje velik broj invalida s poteškoćama u kretanju, ne samo domaćih, nego i stranih jer su mjesta rezervirana za njih često popunjena.

Na parkiralištu Rialto vozačima uglavnom treba objašnjavati da se sada parking plaća, što im nije drago čuti, ali poslovanje se odvija bez problema. Velik broj zaposlenika i stanara iskoristio je mogućnost kupnje mjesečna karte. Oni koji to nisu učinili pronašli su u blizini mjesta na koje se auto može besplatno "ugurati".

Veliko besplatno parkiralište kod groblja zamišljeno kao prihvatilište "neplatiša" jučer je bilo gotovo prazno, a najavljivani vlakić koji će odatle voziti za tri kuna nije se pojavio. R. S.

parkiranje parking gornji grad