Goran Stojsavljević pojačanje MRU Mladi Rudar

Goran Stojsavljević pojačanje MRU Mladi Rudar

18.9.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Nakon što je prošlo samo dan manje od devet mjeseci i to se napokon desilo. Održana je konferencija za medije u RU Mladi rudar. Baš kao što je i ona zadnja konferencija, održana 19. prosinca prošle godine, inače u povodu završetka prvog i nastavaka drugog dijela minule natjecateljske sezone, za ideju vodilju imala floskulu: „Prva B liga je cilj ali ne i imperativ“ i ova večeranjšnja je održana u gotovo identičnom ozračju a može se slobodno ustvrditi i pod jednakim „radnim naslovom“.

.

TULIO DEMETLIKA: STOJSAVLJEVIĆEV TRANSFER JE REKORDAN

Konferenciju je uglavnom već odavno poznatim činjenicama otvorio aktualni predsjednik kluba, Tulio Demetlika a najzanimljivije iz njegovog izlaganja bio je odgovor na konkretno pitanje glavnog urednika Novih Foji, Nenada Čakića u svezi visine transfera Gorana Stojsavljevića:

„Stojsavljević je veliko pojačanje s kojim kanimo amortizirati sve odlaske iz našeg kluba. Visina transfera je poslovna tajna a jedino mogu potvrditi da se radi o najvećem transferu za mog mandata u Mladom rudaru. No uvjeren sam da će Stojsavljević u potpunosti opravdati svoj angažman.“

Demetlika je prihvatio kritiku novinara Sportskih Novosti Branka Biočića u svezi poraznog odnosa, spram vlastitih obveza, klupskih dužnosnika zaduženih za medije, prije svih glasnogovornika kluba, Valnera Frankovića:

„Prihvaćam kritiku i očekujem da će se odnos spram medija u budućnosti popraviti.“

.

ADRIANO ŠĆULAC: LISTA DOLAZAKA NIJE ZAKLJUČENA

Vezano za igračku „križaljku“ najviše je govorio član komisije za seniorsku momčadi Adriano Šćulac:

„Želim naglasiti da smo učinili sve da adekvatnim pojačanjima osnažimo momčad, uspjeli smo koliko smo uspjeli. Jedan od razloga što ova konferencija nije održana ranije je to što smo večeras planirali predstaviti još jedno pojačanje, na čijem dovođenju intezivno radimo. Znamo da nam nedostaje kvalitetan ljevoruku igrač a nadam se da ćemo ga do kraja prelaznog roka i dovesti.“

Na naše pitanje vezano oko opravdanosti plana za dovođenje Ivice Zupca na poziciji lijevog vanjskog, kamo su Labinjani trenutno jedino kvalitetno pokriveni a napose sa odugovlačenjem njegovog konačnog odgovora što je dovelo do svojevrsno vremenskog „cajnota“ po pitanju eventualnog angažmana nekog drugog igrača, od svega izrečenog nije se moglo izvući bilo kakvo suvislo objašnjenje. Ono da je Zubac labinski zet izrečeno je u šali pa se ostalo za nadati kako tako prozaični razlozi ipak nisu presudni pri dovođenju pojačanje. Jednako kao na ovo, tako niti na pitanja vezana za dvostruke kriterije ali i klupske rezone pri odlasku igrača u druge klubove, nije bilo konkretnih odgovora. Svi odgovori su bili uopćeni a u slučaju Osmića mahalo se i nekim papirom čija forma, a razvoj događaja je pokazao, niti pravna utemeljenost nisu kredibilni. Jedino konkretno što su čelnici kluba večeras rekli u svezi ovih transfera, i to nakon burnog protesta tajnika Verbanca, jeste to da je Osmić u Arenu otišao za dvadeset jednu tisuću kuna, Stepančić u Croatia osiguranje za deset tisuća manji iznos a da su Kadoić-Balaško i Vlačić u zagrebački Maksimir pušteni bez obeštećenja.

.

DIEGO DATOS: PODJEDNAKO SMO KVALITETNI KAO I LANI

Dosta uopćen ali i suzdržan bio je i trener Diego Datos, koji je istaknuo da je zadovoljan radom momčadi ali da ga zabrinjavaju ozljede Stubičara i Zupičića, kao i mali fond igrača sa kojim ulazi u borbu za sami vrh. Kao glavne konkurente za vrh naveo je momčad Senja koja se značajno ojačala te tradicionalne neugodne Ivanić i Petrinju. U krug favorita za prvo mjesto, koje jedino vodi u I-B ligu, Datosu je svrstao i rezerviste državnog prvaka, Croatia osiguranje II. Iako je istaknuo nasušnu potrebu za jednim ljevorukim igračem vanjske linije, Datos je ipak svoj igrački kadar ocijenio jednakim onom prošlogodišnjem: „U određenim smo segmentima oslabljeni ali ima i onih u kojima smo jači. Sve u svemu, ova momčad je po snazi jednaka onoj prošlogodišnjoj.“

.

GORAN STOJSAVLJEVIĆ: PRESUDILO JE ŠTO VOLIM POBJEĐIVATI

Čovjek čiji je „lik“ cijelo vrijeme konferencije „lebdio u zraku“ i zbog kojeg je ista najvjerojatnije i sazvana, Goran Stojsavljević bio je zadnji ali i najkraći govornik večeras. Najzanimljivije od svega, što je rekao ovaj bivši igrač nekoliko hrvatskih prvoligaških momčadi, pored ostalih i državnog prvaka Badela 1862., bio je presudni motiv njegovog dolaska u Labin:

„Presudila je meni dobro poznata rukometna atmosfera koja vlada u Labinu, posebno pozitivno ozračje oko momčadi u kojoj gotovo sve igrače odlično poznajem. Volim pobjeđivati a nikako se ne volim boriti za goli ligaški život. Vjerujem da ću opravdati svoj dolazak u Labin.“

.

Još jedino vrijedno spomena večeras, vezano je za ovogodišnje ambicije o kojima su gotovo svi nazočni uglas rekli: „Prva B liga je cilj ali nije imperativ.“ Dešavanja nakon, u uvodu spomenute konferencije za medije, održane prije gotovo devet mjeseci, najbolji su dokaz da se do cilja, u pravilu, ne može bez imperativa. No, kako svako pravilo ima izuzetak za nadati se da će u ovom slučaju izuzetak biti i nadolazeća natjecateljska sezona Mladog rudara te da će se labinski muški rukomet vratiti iz provalije trećeg ranga u kojem nikad nije bio u samostalnoj Hrvatskoj.

LabinSport

goran stojsavljević mru mladi rudar rudar labin rukomet diego datos tulio demetlika adriano šćulac branko biočić