Godinama zlostavljao majku i oca

Godinama zlostavljao majku i oca

13.5.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

RAŠA -Jasminko Borić zvani Sova (41) iz Raše, trenutno pritvoren u Puli, optužen je da je nasilničkim ponašanjem počinio dva produljena kaznena djela u stjecaju, protiv braka, obitelji i mladeži, na štetu majke i oca.

Optužnim prijedlogom Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu, temeljem kojeg će idući tjedan početi suđenje na Općinskom sudu u Labinu, Borića se tereti da je nedjela prema svojim roditeljima počinio od kraja 1999. do 8. veljače 2008. godine.

 

Tereti ga se da je u obiteljskom stanu u Raši, u kojemu živi s roditeljima i bratom, u alkoholiziranom stanju godinama verbalno i fizički napadao majku i oca, psovao ih, vikao i prijetio da će razbiti sve ukućane. Majku i oca u više je navrata tukao, tjerao ih u sobu, razbijao stvari i bacao ih na njih, prijetio im nožem, bacao hranu po stanu, vršio nuždu u svojoj sobi i po stanu hodao gol. Nasilničkim i drskim ponašanjem majku i oca Sova je doveo u ponižavajući položaj te je Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu predložilo sudu da se Borića osudi na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora te da mu se izrekne mjera obaveznog liječenja od ovisnosti, ukoliko psihijatrijsko vještačenje pokaže da je ona nužna.

obiteljsko nasilje nasilje crna kronika zlostavljanje Raša vještačenje nasilje kaznena prijava