Godina i pol zatvora zbog 500 kuna - nepravomoćna presuda recidivisti (27) iz Svetog Bartula

Godina i pol zatvora zbog 500 kuna - nepravomoćna presuda recidivisti (27) iz Svetog Bartula

12.1.2015. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Nepravomoćnom presudom suca Općinskog suda u Puli Pavla Peršića, 27-godišnji Nenad B. iz Sv. Bartula kod Raše je zbog produljenog kaznenog djela teške krađe bezuvjetno osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora.

Krivim je proglašen za četiri provalne krađe koje je u dva dana počinio na području Pule, odnosno Verude Porat i Sisplaca. Ukrao je ukupno 500 kuna. U ulici Kavrerski put u noći s 15. na 16. Kolovoza prošle godine obio je vrata kafića Orange pa iz kase ukrao 200 kuna. Iduće noći u Schiavuzzijevom je prilazu na Verudi Porat provalio u kafić Sedmica, ali u registar kasi nije bilo novca pa je otišao praznih ruku. Više sreće nije

imao ni u obližnjoj Rizzijevoj ulici gdje je provalio u trgovinu Supercolor u čijoj blagajni također nije bilo novaca. Za nešto manji iznos, okoristio se tek provalom u kafić West na Sisplacu gdje je u kasi ostao ključ kojim ju je otključao i u njoj našao 300 kuna.

 

Nepravomoćnom presudom, ranije kazneno i prekršajno osuđivanom Nenadu B. koji se nalazi u pritvoru od 17. kolovoza prošle godine, sud je naložio da obešteti vlasnike kafića Orange i West s ukupno 500 kuna. M. Ko.

krađa recidivizam crna kronika zatvor presuda