Globe grupa labinske Srednje škole redovito osvoja prvo mjesto na međužupanijskoj smotri

Globe grupa labinske Srednje škole redovito osvoja prvo mjesto na međužupanijskoj smotri

13.3.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Međužupanijska smotra GLOBE škola 2017. održana je 10.3.2017. u OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija. Na ovogodišnju smotru pozvane su sve  škole iz Istarske, Primorsko-goranske  županije koje su aktivno provodile Program GLOBE u protekloj godini. Pozivu se odazvalo 5 škola - iz Opatije  (OŠ Rikard Katalinić Jeretov, Opatija), Rijeke (Prirodoslovna i grafička škola, Rijeka), Pule (OŠ Veli Vrh , Pula), Buzeta (Srednja škola Buzet)  i Labina (Srednja škola Mate Blažine).

 

Rad škole predstavljale su tročlane učeničke ekipe  koristeći  Power Point prezentaciju. Nakon prezentiranja rada u GLOBE programu učenici su ukratko upoznali ostale sudionike s predloženim projektom za državnu smotru. Rad škola vrednovalo je   tročlano prosudbeno povjerenstvo zasebno za osnovne i srednje škole  prema usuglašenim kriterijima za sve GLOBE centre.
Prosudbeno povjerenstvo činili su: za osnovne škole: Irena Sabo iz Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka, Marina Miter iz Srednje škole Buzet i Olivera Tadić iz Srednje škole Mate Blažine Labin; za srednje škole: Radojka Marinković iz Osnovne škole Veli Vrh Pula, Željka Božić Kučić i Radenka Korenjak iz Osnovne škole „ Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija.

 

Nakon održanih prezentacija rada u protekloj godini u Programu GLOBE  povjerenstvo je odlučilo o poretku:
1. Srednja škola Mate Blažine ............................ 96,27
2. Prirodoslovna i grafička škola Rijeka ............. 95,15
3. OŠ "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija ............ 67,56
4. OŠ Veli Vrh Pula ............................................ 63,86
5. Srednja škola Buzet ....................................... 33,29
GLOBE grupu naše škole predstavljali su učenici četvrtog razreda gimnazije: Emili Šegon, Nensi Nadarević i Borna Fable u pratnji mentorica, GLOBE voditeljica Olivere Tadić i Čede Perko.

 

 

Osim u GLOBE centru Labin/Opatija u isto su vrijeme održane i međužupanijske smotre ostalih šest međužupanijskih centara, a bodovi svih škola sudionika objedinit će se u jedinstvenoj tablici te će oni najuspješniji biti pozvani i  sudjelovati na Državnoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola. Ove je godine međužupanijska smotra imala i svečarski značaj jer je škola domaćin OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija obilježavala 20-tu godišnjicu rada u GLOBE programu. 
(Tekst i foto: Čeda Perko; foto: Čedomir Ružić)

Ljestvica poretka - pdf

 

 

ssmb.hr

 

 

srednja škola mate blažina čeda perko globe