GLOBE GRUPA labinske srednje škole obilježava Svjetski dan zaštite okoliša

GLOBE GRUPA labinske srednje škole obilježava Svjetski dan zaštite okoliša

5.6.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Obilježavajući 5. lipnja - SVJETSKI DAN ZAŠTITE OKOLIŠA na temu "Održiva potrošnja i proizvodnja", GLOBE grupa Srednje škole Mate Blažine sa svojim voditeljicama, u okviru GLOBE AT NIGHT programa, ove godine obilježava i desetu godišnjicu mjerenja svjetlosnog onečišćenja na području Labinštine.


Praćenje svjetlosnog onečišćenja na Labinštini traje od 2006. godine. “Neka naša Istra blista, ali ne po noći”, projekt praćenja svjetlosnog onečišćenja kojega su osmislili učenici i nastavnici naše škole, dobitnik je priznanja “Globe star” za petogodišnji rad, koje dodjeljuje međunarodna organizacija za globalno praćenje okoliša GLOBE PROGRAM. Riječ je o priznanju za kvalitetu kakvo se obično dodjeljuje pojedinim zemljama za ukupan višegodišnji doprinos u istraživanjima.

 

Svrha projekta “Neka naša Istra blista ali ne po noći“ je o saznanjima obavještavati grad i okolne općine te ih potaknuti na djelovanje, kao što je, na primjer, postavljanje ekološke rasvjete.

 

Rezultate desetgodišnjeg praćenja objavljujemo sa ciljem daljnjeg poboljšanja uvjeta u našoj sredini ali i poticanja drugih da posvete pažnju ovom problemu koji se najčešće ne doživljava bitnim po okoliš.
Čestitke GLOBE GRUPI i GLOBE TIMU VODITELJA iz SŠMB-a na obljetnici sjajnih rezultata!

 

PR

 

 

 

 

 

globe globe grupa čeda perko srednja škola mate blažina mira hrvatin