GLOBE grupa labinske Srednje škole i ove se godine okrunila prvim mjestom na međužupanijskoj smotri

GLOBE grupa labinske Srednje škole i ove se godine okrunila prvim mjestom na međužupanijskoj smotri

5.10.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Međužupanijska smotra GLOBE škola održana je 1.10.2020. u Srednjoj školi Mate Blažine u Labinu. Sudjelovale su škole iz Istarske i Primorsko-goranske županije koje provode Program GLOBE. Odazvale su se 3 škole - iz Rijeke (Prirodoslovna i grafička škola), Pule (OŠ Veli Vrh) i Labina (Srednja škola Mate Blažine). GLOBE  ekipu SŠMB-a čine Marija Lalović (IV.o), Nina Negovanović i Petra Santro (IV.f). Mentorica im je Olivera Tadić. 

Nažalost, zbog pandemije COVID19 rad škola nisu predstavljale tročlane učeničke ekipe. Rad škola  vrednovalo je prosudbeno povjerenstvo prema usuglašenim kriterijima za sve GLOBE centre.

Nakon pregledanih prezentacija u kojima je predočen rad u protekloj godini u Programu GLOBE  povjerenstvo je odlučilo o poretku:

1. Srednja škola Mate Blažine .................................. 98,50

2. Prirodoslovna i grafička škola Rijeka ...................  89,40

3. OŠ Veli Vrh Pula ..................................................  87,48

Osim u GLOBE centru Labin u isto su vrijeme održane i međužupanijske smotre ostalih šest međužupanijskih centara, a bodovi svih škola sudionika objedinit će se u jedinstvenoj tablici te će oni najuspješniji biti pozvani i sudjelovati na Državnoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola.


ssmb.hr


srednja škola mate blažina globe