GLOBE ekipa SŠMB-a postigla zapažen uspjeh na Državnoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola

GLOBE ekipa SŠMB-a postigla zapažen uspjeh na Državnoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola

16.5.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola 2018. održana je od 7. do 9. svibnja 2018. u Omišu.  Domaćin je bila Osnovna škola "Josip Pupačić". Na smotri i natjecanju sudjelovalo je 23 osnovnih i 16 srednjih škola iz svih krajeva Hrvatske. Iz regionalnog GLOBE centra Labin pozvane su 2 škole: Srednja škola Mate Blažine Labin i Prirodoslovna i grafička škola Rijeka. Obje su škole postigle zapažene rezultate.
Naša je škola dobila priznanje za iznimno uspješan istraživački projekt na "2018. GLOBE International Virtual Science Symposium" s četiri bedža te nagrađena za projekt  pod nazivom "Plava zastava na našim plažama", a mentorice na projektu bile su profesorice  Olivera Tadić i Čeda Perko.
GLOBE ekipa naše škole u sastavu učenica trećeg razreda gimnazije Vanesa Aničić, Eliza Vickić i Magdalena Zahtila, u pratnji mentorice profesorice Olivere Tadić, osvojile su odlično 9. mjesto na orijentacijskom natjecanju u kategoriji 16 srednjih škola. Čeda Perko, voditeljica međužupanijskog stručnog vijeća programa GLOBE, sudjelovala je na natjecanju u svojstvu člana državnog povjerenstva.
Preuzimanje:
Prezentacija Plava zastava na našim plažama - pdf

srednja škola mate blažine labin globe globe internatuional virtual science symposium olivera tadić čeda perko vanesa aničić eliza vickić magdalena zahtila