GLOBE ekipa labinske Srednje škole postigla zapažen uspjeh na Državnoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola

GLOBE ekipa labinske Srednje škole postigla zapažen uspjeh na Državnoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola

20.5.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola 2019. održana je od 15. do 17. svibnja 2019. u Zagrebu.  Domaćin je bila Osnovna škola Marije Jurić Zagorke. Na smotri i natjecanju sudjelovalo je 23 osnovnih i 17 srednjih škola iz svih krajeva Hrvatske. Iz regionalnog GLOBE centra Labin pozvane su 3 škole: Srednja škola Mate Blažine Labin, Prirodoslovna i grafička škola Rijeka i Osnovna škola Veli Vrh Pula. Sve tri su škole postigle zapažene rezultate.


Naša je škola dobila priznanje za iznimno uspješan istraživački projekt na "2019. GLOBE International Virtual Science Symposium" s četiri bedža za projekt  pod nazivom "Amfore našeg podmorja", a mentorica na projektu bila je  profesorica  Olivera Tadić.
GLOBE ekipa naše škole u sastavu učenika četvrtog razreda gimnazije Anđelika Licul, Marko Klapčić i Rea Žigant, u pratnji mentorice profesorice Olivere Tadić, osvojili su odlično 10. mjesto na orijentacijskom natjecanju u kategoriji 17 srednjih škola. Čeda Perko, sudjelovala je na natjecanju u svojstvu člana državnog povjerenstva. Posebna zahvala za svesrdnu pomoć pri izradi istraživačkog rada, voditelju Narodnog muzeja Labin, Vedranu Kosu.


(Tekst i foto: Olivera Tadić i Čeda Perko)

globe srednja škola mate blažina olivera tadić čeda perko anđelika licul marko klapčić rea žigant