Glavičić: Želimo živjeti u još ljepšem i uređenijem Labinu, zato vas molim za još strpljenja

Glavičić: Želimo živjeti u još ljepšem i uređenijem Labinu, zato vas molim za još strpljenja

17.2.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Vijećnik Rasim Halilović (IDS-ISU) zatražio je na Aktualnom satu današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Labina od gradonačelnika Valtera Glavičića odgovore na pitanje o tijeku radova na kompleksu Spomen prostora rudaru čiji su autori pok. labinski umjetnik Quintino Bassani i arhitekta Berislav Iskra te osobnom zadovoljstvu dinamikom odvijanja radova na više lokacija na području Grada Labina.

Odgovarajući na pitanje o Spomen prostoru rudaru, gradonačelnik Glavičić naglasio je da se radovi odvijaju sukladno planu, te da će do kraja travnja sve što je ugovoreno biti i izvršeno, te da će taj projekt biti ponos svih Labinjana i izraz pijeteta prema našim rudarima

Radovi na podzemnom dijelu bliže se kraju.  Dva bloka velikih, dugih stepenica, te dva manja bočna stepeništa  već su popločene kanfanarskim kamenom, a trenutno se po bočnim zidovima slažu kockice koje predstavljaju rudarske slojeve. Uskoro će započeti radovi na parteru, odnosno prostoru za javne manifestacije

Odgovarajući na drugo pitanje, vijećnika Rasima Halilovića, gradonačelnik Glavičić izrazio je zadovoljstvo što je Grad Labin povukao vrlo značajna sredstva koja se troše u Labinu, a koja nisu nastala na „žuljevma“ naši građana , odnosno iz proračuna, već su osigurana dobrim pripremama tehničke dokumentacije za europske projekte, dobrim kandidaturama na pozive Fonda, ministarstva, Hrvatskih cesta, Županijske uprave za ceste.

„Taj smo posao sjajno odradili. No, kada gradimo, prvo na što se moramo pripremiti je strpljenje, puno praha, puno buke i problema. Pitam se, da li postoji itko od nas koji u zadnje vrijeme radi sa građevinarima, a da nema problema. Znamo da je potražnja za građevinarima ogromna, ponuda minimalna, i to dovodi da se radovi jako teško izvršavaju u rokovima. I zbog toga sam nezadovoljan, rekao je gradonačelnik Valter Glavičić.

Dodao je, da je nedavno održao operativne sastanke sa izvođačima radova,  gdje su značajno podignute ljestvice termina i  kvalitete. Radovi se sve više otvaraju, a mi želimo živjeti u još ljepšem i uređenijem Labinu, i zato molim još jednom, sve naše sugrađane za strpljenje do početka turističke sezone, kada će svi radovi biti završeni, zaključio je gradonačelnik.

valter glavičić infrastruktura radovi rasim halilović