Gimnazijalac Ivan Smoković iz Labina treći na županijskom natjecanju iz osnova informatike

Gimnazijalac Ivan Smoković iz Labina treći na županijskom natjecanju iz osnova informatike

27.2.2014. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U Osnovnoj školi Veli Vrh održano je županijsko natjecanje iz informatike za učenike osnovnih i srednjih škola. Učenici osnovnih škola natjecali su se u tri kategorije.

U prve dvije bili su razvrstani po razredima, dok su u trećoj svi imali iste zadatke, neovisno o dobi. Natjecali su se učenici iz 14 osnovnih škola, koje je pratilo 15 mentora.

Najuspješniji među njima bili su, u kategoriji LOGO za pete razrede: Filipa Stanojević (OŠ Centar), Jakov Cvek Špralja (Osnovna škola Poreč) i Adrian Brajković iz OŠ Vidikovac. Što se tiče šestih razreda prvi je Alan Bubalo (OŠ Centar), drugi Toni Borina iz škole Šijana, a treći njegov školski kolega Gregor Mihaljević. U kategoriji sedmih razreda prvoplasirani je Adrian Brajković (OŠ Poreč), drugi je Mateo Borina (OŠ Šijana), a treći Bojan Gerekarovski (OŠ Marije i Line Umag). Najbolji osmaš bio je Edin Velić iz škole Jurja Dobrile iz Rovinja, drugi je Frane Batagelj iz OŠ Marije i Line Umag, a treći Luka Glavočić, iz iste škole.

U kategoriji Basic/Python/ Pascal/C/C++, za pete razrede najbolji je bio Ivan Blašković iz škole Veli Vrh, drugi je Andrej Todić iz iste škole, a treće mjesto dijele Dino Dubinović iz škola Stoja i Dominik Agreš iz škole Veli Vrh. Što se tiče šestaša najbolji je plasman imao

Mark Rajković iz OŠ Tone Peruška, drugi je Juraj Štern-Vukotić iz iste škole, dok se na trećem mjestu smjestio Alan Bubalo iz škole Centar. U kategoriji sedmih razreda prva je Vanesa Antolović iz škole Vladimira Nazora iz Pazina, druga je Svenia Antić iz škole Veli Vrh. Najbolji osmaš je Ivan Fabris iz OŠ Vladimira Nazora Pazin.

U kategoriji Osnove informatike prvoplasirani je Damjan Radovanović iz škole Stoja, a drugo mjesto dijele Leonardo Max Golušin iz škole Vladimira Nazora Rovinj i Ajdin Trejić iz škole Vladimira Nazora iz Vrsara.

 

Učenici srednjih škola natjecali su se u tri kategorije.

Natjecali su se učenici iz osam istarskih srednjih škola, a pratilo ih je 11 mentora. Najuspješniji među njima bili su: u Kategoriji C/C++/Pascal, za I. skupinu Patrik Matošević (Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin), Marko Lazarić (Gimnazija Pula). U II. Skupini prvi je Ivan Lazarić (Gimnazija Pula), drugi je Ivan Žufić, također iz pulske Gimnazije, a treći Toni Kukurin iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin. U kategoriji Osnove informatike (prirodoslovnomatematičke gimnazije) pobijedio je Ivan Žufić iz pulske Gimnazije, a drugi je Filip Vale iz iste škole.

U kategoriji Osnove informatike (ostale gimnazije) prvi je Marin Vernier (Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin), drugi Luka Kukurin (Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin) i treći Ivan Smoković (Srednja škola Mate Blažine Labin).

U Kategoriji Osnove informatike (strukovne škole) prva je Matea Smoković (Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin), a drugi Patrik Živković (Srednja škola Vladimira Gortana Buje). U kategoriji Razvoj softvera prvo je mjesto osvojio Anton Licul Grk iz pulske

Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna, dok su drugi Luka Čupić i Ivan Bubić iz Tehničke

škole Pula. B. PETROVIĆ

informatika ivan smoković gimnzija natjecanje