GAY JE (IPAK) OK: Gradonačelnik Glavičić se ogradio od mišljenja vijećnika Mešanovića

GAY JE (IPAK) OK: Gradonačelnik Glavičić se ogradio od mišljenja vijećnika Mešanovića

11.9.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nakon ljeta održana je i prva jesenska radna sjednica labinskog Gradskoga vijeća s obzirom da je rujan, kalendarski, jesenski mjesec.

S padom vanjskih temperatura, rasle su one unutarnje pa je na aktualnom satu bilo itekako živo s brojnim pitanjima. Odgovarajući tako na pitanje Ivana Peršića iz IDS-a, gradonačelnik Valter Glavičić najavio je da će do kraja listopada biti saniran nogostup u naselju Kapelica, a, u suradnji sa ŽUC-om, dionica od rotora do ulaza u Kanfareliće dobiti će novi asfaltni tepih iduće godine.

Interes za produženi boravak

No, ono što je itekako bilo zanimljivo jest zahtjev Neel Rocco iz SDP-a koja je od gradonačelnika zatražila i očitovanje zbog homofobnih izjava vijećnika IDS-a Envera Mešanovića na svom facebook profilu gdje je konstatirao na "gay nije ok".

- Istarski model tolerancije i prava manjina moraju živjeti, a svatko od nas ima pravo na različitost i osobno mišljenje koje nema veze s gradom Labinom i strankom, rekao je labinski gradonačelnik ograđujući se od Mešanovićevih stavova.

IDS-ova vijećnica Alenka Verbanac zatražila je od gradonačelnika osvrt na početak nove školske godine, a on je izrazio zadovoljstvo što su sva djeca upisana u jaslice i dječje vrtiće te što u osnovnim školama ima devet učenika više nego lani. Glavičić je najavio da će se u slijedećem rebalansu proračuna predviđena sredstva za kupnju udžbenika usmjeriti za projektiranje novog Dječjeg vrtića u Vinežu. Đuliano Kos, IDS-ov vijećnik iz Rapca, izrazio je zadovoljstvo što je rabačka škola u kojoj ima 12 prvašića napokon puna, ali je ujedno i pitao kako će biti riješen problem produženog boravka. Pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Borjan Batagelj, rekao je da za produženi boravak vlada veliko zanimanje pa će kombi za prijevoz učenika raditi dva umjesto jednog đira.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

ervin mešanović gay politika ids izjave homofobija valter glavičić