Galerija SuveniriJa otvara svoja vrata 26. ožujka 2018.

Galerija SuveniriJa otvara svoja vrata 26. ožujka 2018.

22.3.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Jedna sasvim nova i drugačija galerija otvara svoja vrata u starom gradu Labinu na adresi Paolo Sfeci 1. Galerija SuveniriJa privremeno se otvara u prostoru bivše banke u ponedjeljak, 26.ožujka i ostaje otvorena do petka 30.ožujka.


Galerija će izložiti četrdesetak suvenira koje su posudili ljubitelji putovanja. Bit će tu i manjih i većih predmeta, suvenira iz bližih nam zemalja, ali i ponešto egzotičnijih.


Svaki predmet dolazi uz kratko objašnjenje zašto je osoba izabrala baš taj predmet za izlaganje.


Osim galerije koja će biti otvorena od ponedjeljka, 26. do petka 30. ožujka u vremenu od 15:00 do 21:00, osmišljen je i večernji program.


U ponedjeljak, 26.ožujka, na dan otvorenja izložbe, Josefa Gonzalez, Španjolka sa labinskom adresom svima poznatija kao Fefi, održat će predavanje o gradu iz kojeg potječe, o svojoj zemlji, španjolskim običajima, hrani, ali i Caminu de Santiago- poznatoj ruti koju prolaze hodočasnici. Svi koji žele saznati i više, moći će se informirati i kroz materijale koje je osiguralo Španjolsko veleposlanstvo u Hrvatskoj. Kako je živjeti u Labinu, što joj se najviše sviđa ovdje, što joj nedostaje- saznajte od Fefi u ponedjeljak, u 18:00 h.


U srijedu 28.ožujka imat ćemo priliku ugostiti jedno vrlo zanimljivo putopisno putovanje. Varaždinci Alen Kušćar i Ana-Marija Bunić zaljubljenici su u putovanja, a upravo ih je to ponukalo na pomalo neobičan pothvat. Kupili su kamper i odlučili su se na putovanje koje je trajalo 8 mjeseci. Za to su vrijeme proputovali 19 zemalja - Sloveniju, Austriju, Češku, Poljsku, Litvu, Latviju, Estoniju, Ukrajinu, Rumunjsku, Bugarsku, Tursku, Gruziju, Armeniju, Iran, Dubai, Libanon, Grčku, Makedoniju, Srbiju, ali i Hrvatsku. Osvojili  su i nagradu “Dijana Klarić” na Croatian travel festivalu u Šibeniku. Ulovili smo ih na vrijeme, jer već 15.travnja kreću na novu avanturu. Kako je zamijeniti komfor stana sa kamperom, saznajte kroz multimedijalno predavanje u srijedu, 28.ožujka koje započinje u 18:00 h.Petak, 30.ožujka je rezerviran za predavanje u kojem će vam naša volonterka Helena Stepić ispričati o svom volonterskom iskustvu u Turskoj. Helena je volontirala u Erzurumu u sklopu Europske volonterske službe, a kroz 2 mjeseca uspjela je iskusiti način života u drugoj zemlji. Helena trenutno prolazi potrebnu edukaciju u Zagrebu jer ovog ljeta ima u planu volontirati u Tanzaniji.


Drugi dio predavanja rezerviran je za trikove i savjete kako jeftinije putovati. Već iskusni putnici otkrit će vam svoje trikove kako najjeftinije naći kartu, kako pronaći jeftin smještaj i kako zapravo izvući najviše iz putovanja za najmanje novaca. U petak predavanja počinju od 18:00 h.


Osim toga, u galeriji će dio biti izdvojen za Eurodesk informiraonu u kojem će se svi zainteresirani moći educirati o Eurodesku, ali i otkriti prilike i mogućnosti za mobilnost u Europi.


 


Sve aktivnosti su besplatne.


 


“Putovanje je više od gledanja znamenitosti: to je duboka i trajna promjena ideja življenja.” (Miriam Berd, američka povjesničarka i aktivistica)


 


udruga alfa albona suveniri galerija izložba suvenirija