Funčić spašavao ali nedovoljno

Funčić spašavao ali nedovoljno

18.9.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Rudeš - Rudar 2:1 (2:0)ZAGREB -Igralište SRC Rudeš. Gledatelja 100. Sudac: Krešimir Sokolić (V. Veternička) - 6,5. Pomoćnici: Radošević i Bikić (oba Gospić). Strijelci: 1:0 Galić (27), 2:0 Raić (38), 2:1 Munjas (82). Žuti kartoni: Galić (Rudeš), Puh, Fejzić (Rudar).

RUDEŠ: Žuna 6,5, Eterović 6,5, Lončarević 6,5, Relota 6,5 (od 75. Barun -), Hudolin 7, Popko 6,5, Herek 6,5, Konjević 6,5, Raić 7 (od 89. Kešinović -), Galić 7, Lozo 6,5 (od 46. Vidović 6,5).
RUDAR: Funčić 7, Šarin 5,5 (od 55. Biočić 6), Dobrić 6, Fable 6, Kovačević 6,5, Munjas 6,5, Puh 5,5, Blašković 6 (od 55. Juričić 6), Fejzić 6, Lepinjica 6, Cuculić 6 (od 51. Bagavac 6).


Od samog početka gledali smo otvorenu utakmicu s obje strane. Domaći su krenuli agresivnije i brzim prodorima preko krila Hereka i Loze tražili visokog napadača Raića, s kojim je obrana Rudara teško izlazila na kraj. Uz Raića stalna su opasnost za vrata Funčića bili Galić i Eterović koji se sjajno ubacivao po desnoj strani iz drugog plana. Prvu prigodu za momčad iz Labina imao je Lepinjica, ali je njegov pokušaj iz voleja (12'') otišao pokraj domaćeg gola. Unatoč domaćim naletima Rudar je mogao samo nekoliko minuta kasnije i povesti. U 16. minuti po desnoj strani dobro se probio Fejzić i ubacio u domaći peterac loptu na koju je Blašković naletio, ali je Žuna ipak sjajno reagirao i na kratko odbio do natrčalog Puha koji sa 7-8 metara pokraj već svladanog vratara loptu šalje iznad okvira.

 

Nakon te stopostotne prigode Rudara uslijedio je još veći pritisak domaćih na zadnju liniju gostiju. To im se isplatilo već u 27. minuti kad je Galić sjajno skočio i glavom loptu zakucao u mrežu nakon ubačaja Hudolina iz kornera. Nakon toga u stopostotnoj prigodi našao se i Relota, ali je labinski vratar Funčić sjajno reagirao. U 38. minuti Raić je velemajstorski prsima primio loptu i izbacio obranu Rudara, te iz zraka lijevom nogom s vrha kaznenog prostora pogodio mrežu nemoćnog gostujućeg vratara za povećanje vodstva domaćih.


U nastavku susreta gledali smo manje sadržajnu igru u kojoj su se domaći u par navrata dobro ispromašivali. U redovima Rudara uz Fejzića u vrhu napada i Bagavac je svojim ulaskom dodatno pokušavao probiti domaću obranu, ali su sve te akcije gostiju uglavnom bile bez konkretne završnice. U 82. minuti Labinjani ipak smanjuju omjer.

Opuštenost u redovima domaćih kaznio je Munjas koji je u padu s par metara glavom ugurao loptu u mrežu nakon Dobrićeva ubacivanja iz kornera s desne strane. Nakon primljenog pogotka domaći su krenuli još agilnije, ali najbolji pojedinac gostiju, vratar Funčić u nekoliko izglednih domaćih situacija sjajno je reagirao i spriječio veći poraz momčadi iz Labina.

B. JELAVIĆ

 

Funčić golman NK Rudar nogomet Rudeš Nino Kos utakmica Ratko Benazić