Franković i Juran pozvali predsjedničke kandidate u Pićan

Franković i Juran pozvali predsjedničke kandidate u Pićan

3.12.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Načelnik Općine Pićan, Ivan Franković i predsjednik Općinskog vijeća Općine Pićan uputili su otvoreni poziv predsjedničkim kandidatima za posjet općini. Naime, želeći iskoristiti predizborno vrijeme kada se više nego obično posvećuje pažnja aktualnim problemima i mogućim rješenjima istih putem Poziva upoznali su kandidate sa problematikom tvornice kamene vune Rockwool.

Istaknuli su kako je tvornica izgrađena na državnim rezervama pitke vode te je u Studiji utjecaja na okoliš navedeno da će šteta na zdravlje ljudi, usjeve i materijalna dobra pri radu tvornice iznositi preko 5 milijuna Eura godišnje. Istaknuli su i činjenicu da su prilikom izrade Studije korišteni meteorološki podaci s druge lokacije.

 

Naveli su kako su u pokušaju da dođu do rješenja problema obraćali se raznim županijskim i državnim institucijama no konkretno rješenje problema nije im nitko ponudio. Napominju da dok je tvornica tri godine na probnom radu očito ne zadovoljava uvijete za uporabnu dozvolu. Stoga pozivaju sve kandidate da dođu u Pićan i upoznaju se s problemom.

Foto: seebiz

 

politika predsjednički izbori rockwool izbori pića ivan franković silvan juran