Franka Batelić zapalila Labin

Franka Batelić zapalila Labin

15.8.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Veli izreka da nitko nije prorok u svom selu, ali za Rapčanku Franku Batelić to ne vrijedi: u subotu je nastupivši kao glavna glazbena zvijezda fešte grada Labina održala koncert za pamćenje.

Okupljena publika na Titovom trgu pjevala je i plesala dva sata bez predaha zajedno s talentiranom dvadesetgodišnjakinjom, koja je suvereno vladala pozornicom izvodeći svoje uspješnice, obrađene standarde rocka i popa te besprijekorno "skinute" hitove domaćih i stranih top-ljestvica.

Svoju najnoviju pjesmu, u ovom slučaju znakovitog naslova "On Fire", za koju je sama napisala glazbu i tekst na engleskom, ostavila je za sam kraj.

Za takav koncert jednako je zaslužan izvrsno uigran prateći bend koji su činili klavijaturist i aranžer Dinko Janković, gitarist Marko Vojvodić, basist Sani Toromanović i Saša Maček na bubnjevima.

Iznenađenje za sudionike fešte, pogotovo tinejdžere, bio je nastup predgrupe, labinskog heavy metal sastava Storm, koji je zorno demonstrirao zašto je proglašen jednim od najperspektivnijih demo bendova u Hrvatskoj. Zanimljivo je da je frontmen ovog benda Frankin brat Nikola, koji pjeva i svira gitaru.

Znamo li da je organizator i općenito siva eminencija oba nastupa bio njihov otac Damir Batelić, onda je subotnja fešta bio pravi glazbeni trijumf obitelji Batelić.

Događaje na trgu otvorili su Gradski orkestar pod ravnanjem dirigenta Franka Ružića i Labinske mažoretkinje, koje vode Ilona Burić i Viktorija Jurkić. Prvi je na pozornicu stupio dječji pjevački zbor Mornica pod vodstvom Sandre Korolije, a zatim solisti iz dječjeg zbora Minicantanti po izboru voditeljice Sabrine Stemberge Vidak. Glazbom za ples publiku su zabavljali Alen Lazarić i Anđeli, a program je vodio Adrijano Šćulac.

Plesalo se i sviralo na drugim lokacijama: na Šetalištu San Marco goste je zabavljala grupa Albona, na Starom trgu pjevala je klapa Labin, a Kod špine su koncert održali Gego i Simbioza. Izvođača, koji u reggae ritam uklapa tekstove na viškoj cakavici, obavijestili su o tome gdje se nalazi, pa je izjavio da zna da ne mora govoriti književno "jer ga ovdje sve kapidu".

Do njegovog nastupa publiku su zagrijavale domaće snage, Predrag Ljuna i Alen Brentini. Kome sve to nije bilo dovoljno, mogao je jutro dočekati na partyju u Amfitetru. Feštu je pratila uobičajena gastronomska ponuda te otvorene galerije i izložbe na otvorenom. (R. SELAN)

 

dan grada labina zabava koncert franka batelić storm pučka fešta klapa labin amfiteatar gego