Fran Mileta potpisao za RK Nexe iz Našica

Fran Mileta potpisao za RK Nexe iz Našica

1.4.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Nakon što smo vrlo uspješno prošli 3. kolo Premijer Lige za prvaka Hrvatske gdje smo s velikom razlikom pobijedili gostujuću ekipu RK Poreč, u redove RK Nexe dolaze nam dva mlada, vrlo perspektivna nova igrača Gianfranco Pribetić i Fran Mileta.

Vjerujemo kako su svi u klubu, a i navijači Gromova itekako ponosni na to što su se mladi juniorski reprezentativci odlučili na ovaj korak i prepoznali našu sredinu kao razvojnu za nastavak svoje rukometne karijere. Svakako je lijepo vidjeti da mladi sportaši žele doći u Našice u momčad RK Nexe i ta činjenica itekako može biti na ponos svakome što živi i radi na promociji sporta i zdravlja. Rukometni klub Nexe ima dugoročne planove u koje se ova dva mlada rukometaša itekako uklapaju, a uz njih, saznali smo kako će ovaj tjedan biti potpisana još dva ugovora i dva nova Groma bi trebala doći u klub te bi se na taj način zatvorio roster za sezonu koja je pred nama.

Gianfranco Pribetić dolazi upravo iz Poreča, ima 18 godina i igra na poziciji pivota. Svoje prve rukometne korake započinje u rukometnom klubu Poreč, a do sada se iskazao u mnogim natjecanjima mlađih generacija, a pogotovo je zapažen na Europskom kadetskom prvenstvu 2018. godine kada je izabran za najboljeg obrambenog igrača. Njegov potencijal prepoznat je od čelnika RK Nexe i trenera Hrvoja Horvata te je potpisan ugovor na 4 godine.

Kao sa svim novim Gromovima, tako smo razgovarali i s Gianfrancom koji ukratko objašnjava kako je došlo do prijelaza u redove RK Nexe i što očekuje u nastavku dresa Gromova.


Fran Mileta dolazi iz Labina, ima 18 godina, pozicija mu je desno krilo, a svoje prve rukometne korake napravio je u RK Rudar Labin. Od posebnih dosadašnjih uspjeha, Fran je napomenuo također Europsko kadetsko prvenstvo gdje je odigrao vrlo uspješno. Za RK Nexe potpisao je ugovor na 3 godine i u klubu vjeruju kako će on biti itekako važna karika u ostvarenju novih ciljeva koji su pred nama.


O svom prelasku u RK Nexe i budućim planovima koje bi trebao ostvariti u našičkom klubu rekao je i mladi Fran Mileta.


„Do sada sam bio u RK Mladi Rudar i s tim klubom sam uspio ući iz 2. lige u 1. B i sada u Premijer ligu. Prelazak u RK Nexe mi stvarno puno znači i smatram da je taj put ispravan, jer ću moći još više napredovati te se dodatno pokazati. Vjerujem kako ću i klubu RK Nexe donijeti nove i dobre stvari s kojim će i oni biti zadovoljni. Od ove godine sam počeo malo više pratiti RK Nexe i moram istakntuti kako su rezultati kluba iznimni, pogotovo ovu i prošlu godinu i samo čestitke svima. Prelazak u Našice će mi svakako odgovarati, jer takav gradić je sličan i Labinu, što meni osobno i odgovara. Posebno su me dojmili navijači Gromova te je stvarno lijepo vidjeti dvoranu ispunjenu i domaće navijače da tako srčano bodre svoj klub.” – napomenuo je novi Grom Fran Mileta.


RK Nexe


fran mileta karijere rukomet rk nexe rk rudan labin rk mladi rudar