Fotografija Karmen Rabar „Grad pod munjama“ među najboljima za 2014. godinu

Fotografija Karmen Rabar „Grad pod munjama“ među najboljima za 2014. godinu

28.5.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Hrvatsko geografsko društvo - Zadar provelo je natječaj „NajGeo fotografije 2014.“ za osnovne i srednje škole na temu prirodi procesi kao opasnost za čovjeka. Fotografija pod nazivom „Grad pod munjama“ naše gimnazijalka Karmen Rabar, učenice II.f razreda, osvojila je 2. mjesto u kategoriji „Olujno nevrijeme“.

 

Učenicu je na natječaj prijavila kao mentor njezina profesorica geografije Karmen Diminić Milevoj.

 

 

„Oduvijek su me zanimale prirodne pojave i trenutak njihova nastajanja. Jedne sam se ljetne večeri, za vrijeme nevremena ciljano uputila u Stari grad Labin, namjestila fotoaparat na stativ, i postavila na dugu ekspoziciju kako bih uhvatila munju. Munju treba strpljivo čekati. Nakon nekoliko pokušaja uspjelo mi je uhvatiti bljesak munje nad Labinštinom. Inače moj tata je zaslužan što sam razvila ljubav prema fotografiji još u 5. razredu osnovne škole kad mi je kupio fotoaparat. Prije 3 godine pohađala sam "Ljetnu školu fotografije" i time se sve više razvilo moje zanimanje za fotografiju.“ (Karmen Rabar, II.f)

Karmen Rabar je nagrađena pismenim priznanjem i knjigom „Svjetska baština  pod zaštitom UNESCO-a" u izdanju Hrvatskog geografskog društva – Zadar i izdavačke kuće Meridijani. Fotografija „Grad pod munjama“ je ovjekovječila trenutak zastrašujuće  ljepote i snage prirode noću nad Labinom. sa ostalim je nagrađenim fotografijama  objavljena  u časopisu "Meridijani" tijekom svibnja.

 

Članak iz Meridijana, svibanj 2015. - pdf

 

 

ssmb.hr

 

 

karmen rabar kreativnost meridijani munje olujno nevrijeme fotografija najgeo fotografije