Forum žena SDP-a Labin podsjeća na nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Forum žena SDP-a Labin podsjeća na nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

21.9.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Hrvatska je 2004. godine 22. rujan proglasila nacionalnim danom borbe  protiv nasilja nad ženama kao dan prisjećanja, opomene i osude na trostruki zločin nad ženama izvršen na taj dan 1999. godine. na zagrebačkom Općinskom sudu. Statistički podaci pokazuju da je prošle godine od strane partnera ubijena 21 žena.

Trend nasilja nad ženama u ovoj je godini porastao te je u prvom polugodištu ove godine veći za 22% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Forum žena SDP-a Grada Labina ističe kako u Hrvatskoj djeluje tek desetak tzv. Sigurnih kuća od kojih se jedna nalazi u Istri. Predsjednica Foruma žena SDP-a Labina, Nevenka Belušić izdvojila je kako je poznato da spomenute institucije imaju probleme financijske prirode.

 

Kao znak solidarnosti i simboličke pomoći u borbi protiv nasilja na ženama Forum žena SDP-a Labin donira Sigurnoj kuću prašak i sredstva za osobnu higijenu te će se sutra priključiti mimohodu koji organizira Sigurna kuća Istra u Puli. Forum žena SDP-a i ovim putem odašilje poziv nadležnim tijelima te institucijama od državne do područne vlasti da se tijekom cijele godine uključe u borbu protiv nasilja nad ženama i pomoći žrtvama tog nasilja.

Foto: izvor

 

 

žene politika nevenka belušić nasilje nad ženama nasilje sdp dan borbe protiv nasilja forum žena sdp-a