Forum – kazališna predstava o nasilju u adolescentskim vezama

Forum – kazališna predstava o nasilju u adolescentskim vezama

8.3.2012. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U srijedu je u Malom kazalištu u Labinu, u suradnji s Sigurnom kućom Istra, održana Forum - kazališna predstava zanimljivog naziva „WTF !“ pulskog Dramskog studija INK-a na temu nasilja u adolescentskim vezama. Predstava je započela iznošenjem zabrinjavajućih postotaka nasilja i izjavama mladih kao što su podaci da 15% mladića i 4% djevojaka smatra da je nasilje u vezama prihvatljivo, 25% mladića i 12% djevojaka ne smatra prisiljavanje na seksualne odnose nasilnim ponašanjem.

U predstavi je prikazano kako djevojka biva verbalno i fizički zlostavljana od strane svog partera, te nesvjesna činjenice da je žrtva nasilja u ljubavnoj vezi odustaje od svojih želja i obaveza kako bi ugodila partneru.

 

Po završetku kratke radnje voditeljica dramskog studija uputila je pitanja publici o tome kako je djevojka trebala postupiti. Učenici su tada imali priliku interaktivno sudjelovati u radu/predstavi, iznoseći na taj način rješenje za koje smatraju da je najbolje u danoj situaciji. Cilj predstave bio je ukazati djevojkama kako da na vrijeme uvide da imaju problem u vezi kojeg ne smiju zanemariti, te da reagiraju prije nego postanu žrtve nasilja.  

 

Voditelji dramskog studija i moderatori kazališne predstave jesu Aleksandar Bančić i Marijana Peršić, glumci u predstavi bili su Paola Lugarić, Karlo Stipić, Minja Strvović, Ana Marija Kalfić, Tea Bešić (srednjoškolci), te Jasmina Matošević iz Sigurne kuća Istra. 

 

 

wtf malo kazalište veze društvo mladi predstava nasilje