Festival labinskih bendova - predstavljanje labinske scene

Festival labinskih bendova - predstavljanje labinske scene

20.1.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Ovaj događaj je smišljen kako bi prezentirao i predstavio labinsku glazbenu scenu te trenutno aktivne bendove s ovog područja. Organiziran je u stilu nekadašnjih gitarijada pa će u tom stilu biti prisutan i glasački žiri koji će se sastojati od dvoje labinskih glazbenika te predstavnika HGU-a čija će zadaća bilti donošenje odluke o  bendu koji će predstavljati Labin na HGF-u u Zaboku - najvećem hrvatskom festivalu za promociju demo i  manje afirmiranih bendova.

 

DATUM : Petak 28. i Subota 29.01.2011.

MJESTO : Bikers Bar X - Dubrova

 

Publika će također imati pravo glasa, a cijeli će koncert biti popraćen adekvatnim nagradama doniranim od strane sponzora i organizatora ovog događaja.  Primjerice, jedna od nagrada  biti će već ranije spomenuto gostovanje na HGF-u, zatim snimanje singla u labinskom studiju „Step Sound", bubnjarske palice i žice za bendove koje će omogućiti Soundcode te električna gitara i pojačalo koji će biti sponzorirani od strane organizatora (CLUB X) i Buzetske pivovare!


Čitav materijal tijekom nastupa biti će sniman, a najbolji dijelovi,  kao i  single sniman u studiju „Step" biti će objavljeni na kompilacijskom CD-u labinskih bendova u izdanju OSA Media, nezavisne etikete osnovane od strane članova grupe The Orange Strips.

Ovaj projekt biti će podržan i od strane HGU-a  (Hrvatske glazbene unije) istarske županije.

O DOGAĐAJU:

Nastupati će 8 bendova različitih glazbenih pravaca te glazbeni gosti, svi s područja labinštine i to:


PETAK: BREECHDEE NOWERE,GRIEF CHARISMA,DEAD PLEASURE,STORM+gosti- HOLIVUD RIBE

SUBOTA: ROCK LINE,COTTON FEILDS,SOUL DISPLAY+ gosti THE ORANGE STRIPS

 

Bendovi će nastupiti svaki po pola sata sa svojim autorskim materijalom koji će ocjenjivati četveročlani žiri  sastavljen od predstavnika HGU-a te raznih glazbenika čiji će bodovi zajedno s glasovima publike odlučivati o pobjedniku festivala!!


Postoji tendencija da se cijeli događaj pretvori u tradicionalni, gdje će se svake godine moći vidjeti i čuti  već etablirani bendovi te gdje će se moći predstaviti i novo nastali bendovi,a svi s ovog područja.

 

CILJEVI:

Promocija labinske glazbene scene izvan lokalnih granica te potpora kvalitetnim bendovima u vidu snimanja i objavljivanja materijala, prezentacije publici te ostalih savjeta i pomoći vezanih za isto.

 

Kristian Stojić

 

koncert labinskih bendova labinski bendovi the orange strips grief charisma rock line soul display bikers klub x x