Festival dokumentarnog filma Shpeena DOX 21. - 23. 07. 2016. - radionice za djecu i mlade

Festival dokumentarnog filma Shpeena DOX  21. - 23. 07. 2016. - radionice za djecu i mlade

15.7.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Drugo izdanje festivala dokumentarnog filma Shpeena DOX odvijat će se u starogradskoj labinskoj jezgri,na prostoru “kod špine” u periodu od 21. do 23.srpnja.

Ovogodišnji festival, osim kratkometražnih i dugometražnih filmova, publici će ponuditi i glazbeni koncert, te radionice za djecu. Kompletan filmski program bit će najavljen sljedećeg tjedna.

Prije održavanja samog filmskog programa, festivalski ciklus će otvoriti dvije radionice. Radionice pod nazivom Sceno-graf-i-ja i Mjesto putuje su namijenjene djeci i mladima i u potpunosti u besplatne.

O radionicama:

Sceno-graf-i-ja

Koji je zadatak scenografa? Što to točno znači scenografija? Cilj radionice je približiti djeci svijet filma, a u isto vrijeme progovoriti o ekološkim pitanjima. Na radionici će djeca uporabom otpadnih materijala postati mali scenografi te tako stvoriti ukrase koji će krasiti prostor “kod špine” za vrijeme održavanja Shpeena DOX-a.

Radionica se održava u nedjelju, 17. srpnja sa početkom u 18:30 sati, na adresi Kalić 2 (kod Rialta), a trajat će do 20:30. Radionicu će voditi Ana Tavić i Renata Kiršić, članice projektnog tima festivala Shpeena DOX. Radionica je namijenjena djeci od 6 godina naviše, a prethodna prijava nije potrebna.

Mjesto putuje

Radionica filma ''''Mjesto putuje'''' interdisciplinarna je sinergija istraživačke prakse i umjetničkog izražavanja. Tijekom radionice filma, uz stručno vođenje, traže se navedena mjesta i situacije, uobličuju se u mali scenarij i kreće se u potragu za lokalnim zanimljivostima. Snimljeni materijal je srastanje žanrova kao što su dokumentarni film, slobodni film i filmski esej.

Radionicu će voditi Nikolina Butorac, članica HDLUa i diplomantica odsjeka animiranog filma i novih medija, smjer novi mediji, pod mentorstvom prof. Andreje Kulunčić.

Radionica se održava svakim danom od 18.-20.srpnja od 18:00 do 21:00. Radionica je na otvorenom, a okupljanje je kod lože. Također, poželjno je da sudionik bude Festival Shpeena Dox dio je programa kulturne manifestacije Labin Art republika.Shpeena DOX festival

21.-23. srpnja 2016.

OSVJEŽI SE DOBRIM FILMOM!

prisutan/na sva tri dana trajanja radionice te ukoliko je u mogućnosti, da sa sobom na radionicu ponese fotoaparat. Radionica je namijenjena djeci starijoj od 10 godina.

Prijava na radionice se vrše na broj telefona 098 966 06 98 i/ili na službeni mail festivala

shpeenadox@gmail.com

 

PR

 

 

shpeena dox dokumentarni filmovi kod špine radionice